Οι εκπτώσεις που ξεκίνησε να προωθεί η Apple στην Ιαπωνία για το iPhone XR

Οι εκπτώσεις που ξεκίνησε να προωθεί η Apple στην Ιαπωνία για το iPhone XR
ired.gr

Σε πλήρη ακολουθία με το άρθρο που σας παραθέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple ξεκίνησε την έμμεση μείωση της τιμής του iPhone XR στην Ιαπωνία, μέσω των μεγαλύτερων προσφερόμενων επιδοτήσεων από την πλευρά των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, σε σύμβαση 24 μηνών με μεγάλο πάροχο της ασιατικής χώρας, οι πελάτες του παρόχου μπορούν να εξοικονομήσουν περίπου 100 δολάρια κατά τη διάρκεια του συμβολαίου τους, με τη νέα μειωμένη τιμή.

Διαβάστε επίσης: Αμφισβητείται έντονα η τιμολογιακή πολιτική της Apple στο App Store

Το επιχειρηματικό μοντέλο των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία βασίζεται στις επιδοτήσεις συσκευών για την προσέλκυση πελατών, παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε και η αμερικανική αγορά smartphone. Οι συνολικές δόσεις για την αγορά ενός iPhone XR 64 GB με σύμβαση διάρκειας 24 μηνών θα έφταναν το συνολικό ποσό στα 36.000 γιεν πριν από αυτή την ανακοίνωση. Τώρα, το κόστος της συσκευής μειώνεται στα 24.000 γιεν.

Συμπεριλαμβανομένου ενός τυπικού συμβολαίου, το iPhone XR 64 GB είναι τώρα διαθέσιμο για περίπου 7.000 γιεν (62 δολάρια) το μήνα, στον συγκεκριμένο πάροχο. Στην Ιαπωνία, οι καταναλωτές περιμένουν πλέον και τους υπόλοιπους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να ακολουθήσουν αυτή την τακτική.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, η Apple πιστεύεται ότι έχει εξουσιοδοτήσει τους παρόχους να προχωρήσουν σε εκπτώσεις στα μοντέλα XR, περισσότερο λόγω της χαμηλότερης από την αναμενόμενη ζήτησης για το συγκεκριμένο μοντέλο στη χώρα.

Γενικά, το iPhone της Apple κυριαρχεί στην αγορά των smartphone στην Ιαπωνία, συγκεντρώνοντας το 50% των πωλήσεων, αλλά φαίνεται ότι η ζήτηση για τα πιο πρόσφατα μοντέλα της εταιρείας ήταν χλιαρή. Μάλιστα, οι Ιάπωνες πελάτες φαίνεται να αγοράζουν πολύ περισσότερο το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus, γεγονός που έχει επηρεάσει τις πωλήσεις των XS και XR στην περιοχή.