iPhone: Πατέντα για τη βελτίωση στα κλικ των κουμπιών μέσα από μια θήκη

iPhone: Πατέντα για τη βελτίωση στα κλικ των κουμπιών μέσα από μια θήκη
ired.gr

Αν βρίσκεστε ανάμεσα σε εκείνους (και είναι οι περισσότεροι) που έχουν επιλέξει να θωρακίσουν το iPhone τους σε μια θήκη, ενδεχομένως να έχετε διαπιστώσει ότι τα κουμπιά έντασης ήχου και ενεργοποίησης/απενεργοποίησης μπορεί να χάσουν την φυσιολογική αίσθηση του κλικ τους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που η Apple σκέφτεται να λύσει...

Πώς μπορεί να το πετύχει αυτό; Πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να έχει κατοχυρώσει ένα  δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο αφορά σε μια λύση που βασίζεται σε μαγνήτες.

Διαβάστε επίσης: "Θύμα" του ιντερνετικού βανδαλισμού κατά Τραμπ έπεσε το Siri

Σύμφωνα με τις πηγές που προέβαλαν το θέμα, οι ηλεκτρονικές συσκευές σχεδιάζονται συχνά με ακριβείς προκαθορισμένους παράγοντες και πρότυπα, για να διασφαλιστεί η συνέπεια στην εμπειρία των χρηστών. Η σύνδεση μια ηλεκτρονικής συσκευής με ένα αξεσουάρ, όπως η θήκη, αποτελεί κοινό τόπο. Ένα αξεσουάρ μπορεί να προσφέρει πρόσθετα οφέλη με τη μορφή προστασίας, της βελτιωμένης εμφάνισης και / ή πρόσθετων λειτουργιών. Ωστόσο, ένα αξεσουάρ μπορεί επίσης να διαφοροποιήσει τη λειτουργία της ηλεκτρονικής συσκευής και μερικές φορές να διαφοροποιήσει (όχι πάντα προς το καλύτερο) την εμπειρία του χρήστη και την αίσθηση της ηλεκτρονικής συσκευής.

Η ευρεσιτεχνία που φέρεται να έχει κατοχυρώσει η Apple, περιγράφει διάφορες ενσωματώσεις, οι οποίες σχετίζονται με συσκευές, συστήματα και μεθόδους, που διατηρούν την αρχική αίσθηση αφής ενός κουμπιού, από τη στιγμή που μια ηλεκτρονική συσκευή συνδέεται με ένα αξεσουάρ, το οποίο μπορεί να αλλάξει την αίσθηση αυτή.

Η βασική ιδέα της Apple προβλέπει την ενσωμάτωση ενός μαγνήτη μέσα στη θήκη, στο σημείο πίεσης του κάθε κουμπιού της συσκευής. Έτσι, όταν εσείς θα πιέζετε το εξωτερικό της θήκης, ο μαγνήτης θα επιστρέφει το κλικ εναντίον του ίδιου του κουμπιού, δημιουργώντας ένα ακριβές κλικ, που προσομοιώνει την αίσθηση του γυμνού κουμπιού.

Κουμπί για το iPhone

Όπως συμβαίνει με όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple, δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί εάν η εταιρεία θα εφαρμόσει ποτέ την ιδέα αυτή ή όχι, αλλά αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τρόπο για να δώσει στις δικές της θήκες ένα πλεονέκτημα έναντι αυτών των τρίτων κατασκευαστών.