Πατέντα για smartphone με 16 φακούς κατοχύρωσε η LG

Πατέντα για smartphone με 16 φακούς κατοχύρωσε η LG
ired.gr

Να μεταφέρει τη smartphone εμπειρία σε άλλα επίπεδα φέρεται πως επιδιώκει η LG, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, προχώρησε σε κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για μια συσκευή που θα διαθέτει 16 (!) φακούς!

Διαβάστε επίσης: Μέσα στο 2019 κυκλοφορεί το αναδιπλούμενο smartphone της Huawei

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι φακοί μπορούν να είναι διατεταγμένοι σε καμπύλη διάταξη, έτσι ώστε ο κάθε φακός να μπορεί να φωτογραφίζει μια διαφορετική προοπτική. Ο χρήστης θα μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει είτε μία μόνο εικόνα από τις 16 διαθέσιμες, είτε να συνδυάσει τις εικόνες που έχει τραβήξει σε μια κινούμενη σκηνή. "Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το κεφάλι ενός ατόμου ή ένα αντικείμενο, και στη συνέχεια θα μπορείτε να το στρέψετε σε οποιαδήποτε θέση θέλετε” ανέφερε το δημοσίευμα του LetsGoDigital.

Εκτός από τους 16 φακούς και το φλας, το εν λόγω τηλέφωνο θα διαθέτει επίσης έναν καθρέφτη στο πίσω μέρος. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο εύκολη η πλαισίωση της λήψης, αν ο χρήστης επέλεγε τους 16 φακούς στην πλάτη της συσκευής για να τραβήξει μια selfie.

Όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνουν πραγματικά ότι θα δούμε ποτέ ένα εμπορικά διαθέσιμο προϊόν που θα περιλαμβάνει τις προδιαγραφές του. Ωστόσο, αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κορεάτικη εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη θέση της στην αγορά των smartphones. Κι εμείς, απλά, περιμένουμε να δούμε τις πράξεις…