Αμφισβητείται έντονα η τιμολογιακή πολιτική της Apple στο App Store

Αμφισβητείται έντονα η τιμολογιακή πολιτική της Apple στο App Store
ired.gr

Πολλά είναι τα δισεκατομμύρια (σε δολάρια και ευρώ) που έχει απορροφήσει μέχρι σήμερα η Apple από τη λειτουργία του App Store. Η δυνατότητα αυτή που έχει, ωστόσο, μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση, ανάλογα με την απόφαση που θα εκδώσει ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.    

Διαβάστε επίσης: Stop σε fake followers και πληρωμένα likes βάζει το Instagram

Τι εννοούμε;  Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η τεχνολογική εταιρεία θα κληθεί να υπερασπιστεί τη δομή τιμολόγησης των εφαρμογών που διαθέτει μέσα από το App Store σε μια υπόθεση που εξετάζει αν οι πελάτες αγοράζουν εφαρμογές απευθείας από την Apple ή αν η Apple ενεργεί περισσότερο σαν ένας μεσάζοντας που συνδέει τους κατασκευαστές εφαρμογών με τους χρήστες.

Κι ενώ φαινομενικά η συγκεκριμένη υπόθεση δεν ακούγεται σαν κάτι ιδιαίτερο, η κατάληξή της μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για την εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται πως αποτελεί έναν μεσάζοντα, ο οποίος συνδέει τους πελάτες με τους προγραμματιστές.

Η υπόθεση, που ονομάζεται “Apple Inc. V Pepper” χρονολογείται από το 2011, σε μια εποχή που ο Tim Cook ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Apple. Κι ενώ ξεκίνησε ως μια ευρύτερη αντιμονοπωλιακή διαμαρτυρία από αρκετούς ιδιοκτήτες iPhones, η ουσία της κατηγορίας είναι ότι η Apple έχει οδηγήσει τεχνητά την τιμή των εφαρμογών προς τα πάνω, λόγω του μονοπωλιακού ελέγχου που ασκεί στο App Store.

Διαβάστε επίσης: H iOS εφαρμογή του Tumblr εξαφανίστηκε από το App Store

Η ακρόαση της επόμενης εβδομάδας δεν θα έχει μεγάλο, άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας του App Store. Ωστόσο, θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση της στενής σχέσης, που η κάθε εταιρεία αναπτύσσει με τους πελάτες της.  

Η τελική ετυμηγορία αναμένεται τον Ιούνιο του 2019.