Πόσο μακριά βρισκόμαστε από τη χρήση solid state μπαταριών σε συσκευές;

Πόσο μακριά βρισκόμαστε από τη χρήση solid state μπαταριών σε συσκευές;
ired.gr

Υποσχέσεις πως θα “βελτιώσουν” σημαντικά τη λειτουργία των σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών και θα μας βοηθήσουν να επιλύουμε όλα τα προβλήματά μας, παρέχοντας γρήγορη φόρτιση, μακροζωία και αντοχή, αφήνουν οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης (solid state).

Το ερώτημα που προκύπτει σε αυτή την περίπτωση, είναι πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από ένα τέτοιου τύπου καταναλωτικό προϊόν, που θα είναι έτοιμο προς χρήση.

Διαβάστε επίσης: Η Apple επενδύει στην τεχνολογία AI για τις καταναλωτικές συσκευές

Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, μια κινεζική startup ίσως έχει βρει έναν τρόπο μαζικής παραγωγής τέτοιου τύπου μπαταριών. Η εταιρεία ονομάζεται Qing Tao Energy Development και προέρχεται από το τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Tsinghua. Η εταιρεία, αν και μικρή σε μέγεθος, έχει ήδη αναπτύξει μια γραμμή παραγωγής στην Ανατολική Κίνα ικανή να παράγει 100MWh κυψέλες ανά έτος.

Όσον αφορά στο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή σε 700MWh έως το 2020. Σημειώνεται πως η πυκνότητα ενέργειας σε μια μονάδα μπαταρίας στερεάς κατάστασης είναι 400Wh / kg, αυξημένα κατά 30% περίπου, σε σχέση με τις τελευταίες γενιές μπαταριών ιόντων λιθίου που καλύπτουν περίπου τα 250-300Wh / κιλό.

Διαβάστε επίσης: Το επόμενο μεγάλο smartphone της Samsung βάζει δύσκολα στο iPhone

Για την ώρα, δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη φιλοδοξία της εταιρείας, ούτε και για τον τρόπο με τον οποίο θα ανταποκριθεί σε ανάγκες μαζικής παραγωγής και με ποιο τρόπο θα το πετύχει.