Πέφτει η τιμή του iPhone XR στην Ιαπωνία, ξεκινά εκ νέου η παραγωγή του iPhone X

Πέφτει η τιμή του iPhone XR στην Ιαπωνία, ξεκινά εκ νέου η παραγωγή του iPhone X
ired.gr

Η Apple προτίθεται να ρίξει τις τιμές του iPhone XR στην Ιαπωνία, προσφέροντας τη δυνατότητα καλύτερων επιδοτήσεων σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας. Οι πτώσεις τιμών θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες, χωρίς να έχει γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το ύψος του ποσού που θα περικοπεί.

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την Apple να προχωρά σε επανεκκίνηση της παραγωγής του iPhone X σε ορισμένες αγορές...

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Επείγον SOS" στο iPhone σας

Οι περικοπές των τιμών από την Apple είναι σπάνιες, αλλά δεν είναι πρωτοφανείς, καθώς αποτελούν μια τακτική που έχει χρησιμοποιήσει η εταιρεία κατά καιρούς και σε συγκεκριμένες αγορές, που οι πωλήσεις των συσκευών της δεν παρουσιάζουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, οι πτώσεις τιμών στα iPhone XR αφορούν, τη δεδομένη χρονική περίοδο, μονάχα στην αγορά της Ιαπωνίας.

Κι αν το iPhone αποτελεί τον κυρίαρχο στην αγορά των smartphones της Ιαπωνίας, η επιλογή της Apple να προσφέρει μεγαλύτερες επιδοτήσεις για την αγορά του XR, σχετίζεται με το γεγονός πως το συγκεκριμένο μοντέλο υπολείπεται ακόμα σε πωλήσεις σε σχέση με τα παλαιότερα iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Διαβάστε επίσης: Τα iPhone XR και XS "πληρώνουν" την μείωση στη αγορά smartphones

Όσο για την απόφαση της εταιρείας να ανοίξει νέο κύκλο παραγωγής για το iPhone X, αυτή οφείλεται εν μέρει στις συμβατικές απαιτήσεις που έχει η Apple έναντι της Samsung Display, γύρω από τα πάνελ οθόνης OLED.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν το iPhone X θα επανέλθει στην αγορά σε όλο τον κόσμο, ενώ θεωρείται απίθανο η Apple να το διαθέσει στα δικά της καταστήματα, προτιμώντας να την πουλήσει μέσω τηλεπικοινωνιακών παρόχων και μεταπωλητών. Η Apple έκανε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν με την επανεκκίνηση παραγωγής του iPhone 6.