Apple: Σκέψεις για δημιουργία συσκευής TV χαμηλότερου κόστους

Apple: Σκέψεις για δημιουργία συσκευής TV χαμηλότερου κόστους
ired.gr

Στη δημιουργία ενός dongle (αντάπτορα) Apple TV χαμηλότερου κόστους, που είναι παρόμοιο με τα Amazon Fire Stick και Google Chromecast, φέρεται να προσανατολίζεται η Apple σύμφωνα με όσα αναφέρει η The Information. 

Η Apple έχει ήδη επεξεργαστεί την ιδέα για το λανσάρισμα ενός τέτοιου προϊόντος, το οποίο θα είχε χαμηλότερη τιμή από την Apple TV και θα μπορούσε να συνδεθεί απευθείας στο πίσω μέρος μιας τηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης: Το Netflix βελτιώνει την εμπειρία θέασης για iPhone και iPad

Μάλιστα, λέγεται πως η εταιρεία του Κουπερτίνο σχεδιάζει μια τέτοια hardware συσκευή για την ταυτόχρονη προώθηση μιας υπηρεσίας streaming που βρίσκεται στα σκαριά. Με αυτά τα δεδομένα, ένα μικρότερο dongle της Apple TV θα έκανε την υπηρεσία, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Apple, πιο προσιτή στους πιθανούς αγοραστές.

Για την ώρα, το μοναδικό “τηλεοπτικό” προϊόν της Apple είναι η Apple TV, η οποία κοστίζει 179 δολάρια για την έκδοση Apple TV 4K (32GB) και 149 δολάρια για την έκδοση χωρίς 4K (32 GB). Την ίδια στιγμή, τα τρέχοντα τηλεοπτικά dongles από τις Amazon και Google είναι πολύ πιο οικονομικά και κυμαίνονται μεταξύ 25 και 35 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς διαγράφουμε μία ταινία - σειρά από το ιστορικό του Netflix;

Σε ότι αφορά την streaming υπηρεσία, οι διαθέσιμες πληροφορίες αναφέρουν πως η Apple σκοπεύει να την αναπτύξει μέσα στο επόμενο έτος και πρόκειται να ξεκινήσει σε περισσότερες από 100 χώρες.

Το αυθεντικό τηλεοπτικό περιεχόμενο που δημιουργείται από την Apple, μπορεί να διατίθεται δωρεάν στους χρήστες iPhone, iPad και Apple TV. Η Apple διαπραγματεύεται επίσης συμφωνίες για την παροχή πρόσβασης σε συνδρομητικά κανάλια, όπως τα HBO και STARZ.