Stop σε fake followers και πληρωμένα likes βάζει το Instagram

Stop σε fake followers και πληρωμένα likes βάζει το Instagram
ired.gr

Στην απαγόρευση των likes και των followers “έναντι αμοιβής” θα προχωρήσει το Instagram μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ίδιο το δίκτυο, καθώς επιδιώκει να επαναφέρει την εμπιστοσύνη μεταξύ χρηστών και διαφημιζόμενων.

«Έχουμε διαπιστώσει πρόσφατα λογαριασμούς να χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων μερών για να αυξήσουν τεχνητά το κοινό τους», ανέφερε η πλατφόρμα σε σχετική ανακοίνωση και συνέχισε: «Οι άνθρωποι έρχονται στο Instagram για να έχουν πραγματικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών αλληλεπιδράσεων. Είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι εμπειρίες δεν θα διαταραχθούν από μη νόμιμη δραστηριότητα».

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Τα smartphones που εκπέμπουν τα υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας

Για να πετύχει τον στόχο του, το Instagram θα αξιοποιήσει μια σειρά από νέα «εργαλεία μηχανικής εκμάθησης» που αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των προφίλ «ύποπτων» χρηστών και στη συνέχεια θα ξεκινήσει την κατάργηση των πλαστών likes, των παρατηρήσεων και των σχολίων από λογαριασμούς που θεωρείται ότι χρησιμοποιούν υπηρεσίες τρίτων για να αυξήσουν τη δημοτικότητα και τον αριθμό των followers τους.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, οι παλιές αναρτήσεις δεν θα μπουν στο στόχαστρο αναδρομικά. Επιπλέον, οι παλιές δημοσιεύσεις θα συνεχίσουν να εμφανίζουν τα «αγορασμένα» likes και σχόλια, όμως στις νέες θα είναι αναγκαστικά χαμηλότερος ο αριθμός των likes.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Σχέση εξάρτησης με το smartphone τους οι σημερινοί χρήστες

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι η fake δραστηριότητα έχει βοηθήσει το Instagram να καταστεί μια πολύ κερδοφόρα πλατφόρμα, ωστόσο αυτή την περίοδο το ηθικό ζήτημα μοιάζει να είναι πιο σημαντικό για το social δίκτυο διαμοιρασμού φωτογραφιών.