Facebook, Instagram και Google προσέχουν για την "ψηφιακή υγεία" των χρηστών

Facebook, Instagram και Google προσέχουν για την "ψηφιακή υγεία" των χρηστών
ired.gr

Σειρά εφαρμογών, που έχουν σαν στόχο τη καταγραφή και παρουσίαση της δραστηριότητας του χρήστη, λανσάρουν τα Facebook, Instagram και η Google για τα Pixel και Android One smartphones της.

Συγκεκριμένα, το Facebook και το Instagram, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για “καλή ψηφιακή ζωή”, προχωρούν στο λανσάρισμα εργαλείων για την παρακολούθηση της δραστηριότητας του χρήστη στις πλατφόρμες τους.

Διαβάστε επίσης: Η Google ανοίγει τη δυνατότητα Σχολιασμού στην Αναζήτηση

Τα δυο social δίκτυα είχαν προαναγγείλει εδώ και μερικούς μήνες την ανάπτυξη των εργαλείων αυτών, ωστόσο πλέον έχουν ξεκινήσει σταδιακά να εμφανίζονται και να βρίσκουν εφαρμογή στους λογαριασμούς των χρηστών. Βάσει αυτών, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν πόση ώρα έχουν ξοδέψει τόσο στο Facebook όσο στο Instagram και να θέσουν χρονικούς περιορισμούς χρήσης, για τους οποίους θα λαμβάνουν σχετικές ειδοποιήσεις.

Σημειώνεται πως τα εργαλεία του social δικτύου και της εφαρμογής διαμοιρασμού φωτογραφιών δεν έχουν βρει ακόμα εφαρμογή στο σύνολο των χρηστών και η επέκτασή τους είναι σταδιακή.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Google προχωρά στην επίσημη κυκλοφορία του εργαλείου Digital Wellbeing για τα Pixel και Android One smartphones με λειτουργικό σύστημα Android 9.0 Pie.

Το Digital Wellbeing παρουσιάστηκε επίσημα στο συνέδριο Google I/O 2018 τον περασμένο Μάιο και με αυτό οι χρήστες μπορούν να δουν πόσο χρόνο ξόδεψαν σε κάθε εφαρμογή, πόσο συχνά ξεκλειδώνουν το smartphone τους και πόσες ειδοποιήσεις λαμβάνουν. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα προσδιορισμού χρονικών ορίων για τη χρήση κάθε εφαρμογής και περιορισμού του αριθμό των ειδοποιήσεων που έρχονται στη συσκευή σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

Το Digital Wellbeing είναι ήδη διαθέσιμο για “κατέβασμα” από το κατάστημα Google Play.