Η Apple επενδύει στην τεχνολογία AI για τις καταναλωτικές συσκευές

Η Apple επενδύει στην τεχνολογία AI για τις καταναλωτικές συσκευές
ired.gr

Η Apple προχώρησε στην εξαγορά της  Silk Labs, μιας AI startup εταιρείας, που εστιάζει στο να καταστήσει το λογισμικό AI "αρκετά ελαφρύ", ώστε να βρίσκει εφαρμογή χωρίς δυσκολίες σε καταναλωτικές συσκευές, όπως οι κάμερες και τα ηχεία.

Διαβάστε επίσης: Apple: Επενδύει ακόμη περισσότερο στην παραγωγή ταινιών

Η Silk Labs είναι μια μικρή startup με λίγους εργαζόμενους (περίπου 10), η οποία επιδιώκει, σύμφωνα με την ταυτότητά της, να "φέρει την οπτική και ηχητική ευφυΐα επόμενης γενιάς σε συνδεδεμένα προϊόντα" με "τελευταίας τεχνολογίας αναγνώριση εικόνας και ήχου".

Σύμφωνα με την ίδια τη Silk, η τεχνολογία της μπορεί να βρει εφαρμογή  μια σειρά από πιθανές χρήσεις για την ασφάλεια στο σπίτι, την ανάλυση λιανικών πωλήσεων, την παρακολούθηση των συσκευασιών, τις μετρήσεις ψηφιακής προβολής, τον έλεγχο πρόσβασης, την παρακολούθηση χώρου στάθμευσης και την παρακολούθηση κτιρίων.

Διαβάστε επίσης: Η Apple εξαγόρασε την Asaii εταιρία ανάλυσης μουσικής

Επιπλέον, η εταιρεία πρωτοεμφανίστηκε με ένα προϊόν που ονομάζεται Sense, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πριν από τρία χρόνια και σχεδιάστηκε για να αποτελέσει έναν «ψηφιακό εγκέφαλο» για έξυπνα οικιακά προϊόντα, επικοινωνώντας μαζί τους για να βελτιώσουν τη διασύνδεσή τους και να μάθουν τις ανάγκες ενός έξυπνου σπιτιού με την πάροδο του χρόνου.

Πλέον, περιμένουμε να δούμε πως θα αξιοποιήσει η Apple την τεχνολογία της Silk Labs προς όφελός της...