Οδηγός: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Επείγον SOS" στο iPhone σας

Οδηγός: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Επείγον SOS" στο iPhone σας
ired.gr

Με την ανθρώπινη ζωή να είναι γεμάτη από απρόοπτα (ευχάριστα και δυσάρεστα), είναι πολύ πιθανό να φτάσει κάποια στιγμή, όπου ενδέχεται να χρειαστείτε την παροχή Άμεσης Βοήθειας. Ανάμεσα στα πολλά χαρακτηριστικά του, το iPhone διαθέτει και τη δυνατότητα να καλέσει για εσάς τη συγκεκριμένη βοήθεια με μερικές πολύ απλές κινήσεις. Εξάλλου, στην απευκταία περίπτωση που ενδέχεται να βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απαιτείται ταχύτητα και αμεσότητα, που σας προσφέρει η συγκεκριμένη συσκευή.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τις κινήσεις αυτές.

Τη στιγμή που θα χρειαστείτε να καλέσετε Άμεση Βοήθεια, μπορείτε να προχωρήσετε στη χρήση της επιλογής  “Επείγον SOS”, πατώντας πέντε φορές το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής. Αμέσως, θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη με τρία sliders, την απενεργοποίηση, το Ιατρικό ID και το Επείγον SOS.

Σε περίπτωση που “συρθείτε” στην επιλογή ”Επείγον SOS”, το iPhone θα καλέσει τον αριθμό 112, τον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης, που ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1991 και χρησιμοποιείται για άμεση επικοινωνία επί 24ώρου βάσεως με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, ΕΚΑΒ, πυροσβεστική).

Αν “συρθείτε” στο Ιατρικό ID της εφαρμογής “Υγεία”, θα αποκτήσετε πρόσβαση στις Επαφές Έκτακτης Ανάγκης (τις οποίες έχετε ορίσει προηγουμένως), ώστε να τις ενημερώσετε άμεσα με κλήση για την κατάστασή σας.  

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Ρυθμίστε το χρονικό όριο χρήσης μίας συγκεκριμένης εφαρμογής στο iOS 12

Πώς μπορείτε να ορίσετε τις Επαφές Έκτακτης Ανάγκης

Για να μπορέσετε να έχετε άμεση επαφή με τα πρόσωπα που εσείς επιθυμείτε σε περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης κι όταν ενεργοποιήσετε την επιλογή Επείγον SOS, μπορείτε να πάτε στην εφαρμογή Υγεία, να επιλέξετε το Ιατρικό ID στην κάτω δεξιά πλευρά της επόμενης οθόνης, να επιλέξετε την Επεξεργασία και στο κάτω μέρος της επόμενης οθόνης, να προσθέσετε τις Επαφές που εσείς επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις της κάμερας και τραβήξτε 4K Videos

Απευθείας κλήση του Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να καλέσετε άμεσα τον Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, όταν πατήσετε 5 φορές το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, τότε ακολουθείτε τη σειρά Ρυθμίσεις > Επείγον SOS και ενεργοποιείτε την επιλογή Αυτόματη Κλήση.

Σημειώνεται πως όταν ενεργοποιήσετε το “Επείγον SOS”, απενεργοποιείται αυτόματα το Touch ID, ώστε να μπορείτε εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος χρειαστεί σε μια κρίσιμη στιγμή, να καλέσει τον Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης ή τους οικείους σας. Το Touch ID ενεργοποιείται εκ νέου, όταν ακυρωθεί το “Επείγον SOS” κι αφού πρώτα σας ζητηθεί να εισάγετε τον σχετικό κωδικό στην οθόνη κλειδώματος.