Η Google ανοίγει τη δυνατότητα Σχολιασμού στην Αναζήτηση

Η Google ανοίγει τη δυνατότητα Σχολιασμού στην Αναζήτηση
ired.gr

Στη διάρκεια του Οκτωβρίου, η Google είχε ανακοινώσει πως θα προχωρούσε στην κατάργηση του Google+ για τους καθημερινούς καταναλωτές, έπειτα από την εύρεση ενός bug ασφαλείας. Κι αν αυτή η κίνηση, μεταφράστηκε σαν παραδοχή της εταιρείας πως απέτυχε στο πεδίο των social media, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει φανερό πως η Google ενδιαφέρεται πολύ στο social κομμάτι.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή Google Maps πρόσθεσε τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει follow τα καταστήματα της αρεσκείας του και να στέλνει απευθείας μηνύματα σε επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Instagram: Bug αποκάλυπτε τα passwords χρηστών σε απλό κείμενο!

Σήμερα, η Google εστιάζει το ενδιαφέρον της στο Search, με την επικείμενη προσθήκη της δυνατότητας να αφήνει ο χρήστης σχόλια στο Google Search. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αποκαλύφθηκε κατά το λανσάρισμα της έκδοσης 8.55 της εφαρμογής για το λειτουργικό Android.

Στις προηγούμενες εκδόσεις, η Google είχε δουλέψει πάνω στο κομμάτι “Your contributions”, ωστόσο στην πρόσφατη beta έκδοση, το URL για το νέο χαρακτηριστικό είναι ενεργό και αποκαλύπτει μια νέα σελίδα που σας καλεί να αφήσετε Σχόλια και Κριτικές (Reviews και Comments).

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν ταινίες στο YouTube; Κι όμως, γίνεται!

Η δυνατότητα για Reviews είναι ενεργή εδώ και μερικούς μήνες κι επιτρέπει στους χρήστες να γράψουν reviews για ταινίες, shows, βιβλία και πολλά περισσότερα. Το χαρακτηριστικό Comments είναι “φρέσκο”, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως δεν λειτουργεί ακόμα σε όλες τις γλώσσες και περιφέρειες. Για εκείνες που λειτουργεί, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί στη σελίδα υποστήριξης “Leave comments on Google Search”, όπου μπορεί να βρει αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες της λειτουργίας.

Για την ώρα, η καταχώρηση σχολίων περιορίζεται μονάχα στους live αθλητικούς αγώνες, ενώ τόσο τα σχόλια, όσο και οι κριτικές συγκεντρώνονται στη σελίδα About Me του κάθε χρήστη.