Instagram: Bug αποκάλυπτε τα passwords χρηστών σε απλό κείμενο!

Instagram: Bug αποκάλυπτε τα passwords χρηστών σε απλό κείμενο!
ired.gr

Δεν είναι μονάχα το Facebook, εκείνο που αντιμετωπίζει προβλήματα με την ικανότητά του να διατηρεί ασφαλείς τις ιδιωτικές πληροφορίες των χρηστών. Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα μια άλλη ιδιοκτησία του, το social μέσο ανταλλαγής φωτογραφιών, Instagram.

Σύμφωνα με όσα έγιναν  γνωστά, υπήρξαν passwords χρηστών του Instagram, τα οποία μπορούσαν να γίνουν ορατά σε ένα απλό κείμενο!

Διαβάστε επίσης: Instagram - Υποστήριξη βίντεο κλήσεων με εώς 6 άτομα

Το θέμα δημιουργήθηκε από το εργαλείο Download Your Data, που επιτρέπει στους χρήστες να “κατεβάσουν” ένα αρχείο με τις φωτογραφίες, τα σχόλια, τα videos και άλλες πληροφορίες που έχουν μοιραστεί στο Instagram.  

Το συγκεκριμένο εργαλείο κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες, με στόχο να επιτρέψει στο Instagram να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς περί Ιδιωτικής Ασφάλειας στην Ευρώπη και για να “απαντήσει” στις ανησυχίες των χρηστών σε όλο τον κόσμο, έπειτα το σκάνδαλο Facebook - Cambridge Analytica.    

Σύμφωνα με τις αναφορές, όταν κάποιοι χρήστες επιχείρησαν να κατεβάσουν το αρχείο με τα δεδομένα τους, τότε παρατήρησαν πως στο URL link συμπεριλαμβανόταν γραμμένο και το password τους, το οποίο μπορούσε εύκολα να γίνει ορατό σε οποιονδήποτε άλλο είχε πρόσβαση στον ίδιο υπολογιστή, μέσα από το ιστορικό πλοήγησης του web browser.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κάνετε τα videos που τραβάτε με το iPhone να μοιάζουν με ταινίες του Hollywood;

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram ανακοίνωσε ότι κατάφερε να διορθώσει το πρόβλημα και έχει ενημερώσει με σχετικά email όσους αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση. Επίσης, τονίζουν ότι αυτά τα passwords δεν έχουν διαρρεύσει ούτε εμφανίζονται κάπου αλλού εκτός από το URL link για το download των δεδομένων του χρήστη.