Apple: Επενδύει ακόμη περισσότερο στην παραγωγή ταινιών

Apple: Επενδύει ακόμη περισσότερο στην παραγωγή ταινιών
ired.gr

Η Apple προχώρησε στη σύναψη πολυετούς συνεργασίας με την A24, η οποία θα βρει την κινηματογραφική εταιρεία να παράγει πολλαπλές ταινίες για τον τεχνολογικό κολοσσό. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία αυτή δεν έχουν γίνει γνωστές, ούτε επίσης ο αριθμός των ταινιών που θα δημιουργηθούν για λογαριασμό της Apple.

Διαβάστε περισσότερα: Η Apple εξαγόρασε την Asaii εταιρία ανάλυσης μουσικής

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η Apple προχώρησε με σταθερό ρυθμό στην έκδοση ανακοινώσεων για παραγωγή έργων περιεχομένου και για shows, όπως μια προσαρμογή της σειράς μυθιστορημάτων του Isaac Asimov με τίτλο Foundation, μια δραματική σειρά με πρωταγωνίστριες τις Jennifer Aniston και Reese Witherspoon και μια σειρά από τον σκηνοθέτη της ταινίας La La Land, Damian Chazelle.  

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, είναι ο τρόπος με τον οποίο η Apple σχεδιάζει να διανείμει αυτά τα shows και τις ταινίες, αν και δημοσιεύματα έχουν αναφέρει πως θα τα προσφέρει δωρεάν στους κατόχους συσκευών iOS και tvOS.

Διαβάστε περισσότερα: Η TSMC θα είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής όλων των chip της Apple

Από την πλευρά της, η A24 είναι ένα σχετικά νέο studio παραγωγής, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012, ωστόσο γρήγορε ξεχώρισε, υπογράφοντας βραβευμένες ταινίες, όπως οι Moonlight και Lady Bird. Μάλιστα, οι ταινίες της είχαν δυναμική παρουσία στο online streaming, χάρη σε μια αποκλειστική συνεργασία με την Amazon Prime.