Πόσο μακριά βρίσκεται η Apple από την παραγωγή δικού της modem;

Πόσο μακριά βρίσκεται η Apple από την παραγωγή δικού της modem;
ired.gr

Καθώς η Apple έχει μεγαλώσει σημαντικά σε μέγεθος τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία προσπάθησε να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της και να μειώσει την εξάρτησή της από εξαρτήματα τρίτων κατασκευαστών, δημιουργώντας μεταξύ άλλων τις δικές της CPU και GPU. Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου και σύμφωνα με το Bloomberg, ο κολοσσός της Silicon Valley θα μπορούσε σύντομα να παρουσιάσει το δικό του modem.

Διαβάστε επίσης: USB-C στα νέα iPads;

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, η Apple έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον 10 καταχωρίσεις εργασίας στην ιστοσελίδα της. Η εταιρεία προσλαμβάνει τόσο μηχανικούς hardware όσο και software στο Σαν Ντιέγκο για να εργαστούν σε διάφορα ασύρματα στοιχεία, τα οποία ασφαλώς δεν είναι τα πρώτα για την εταιρεία. Αυτή τη φορά, όμως, ψάχνει ανθρώπους με εμπειρία σε LTE και Bluetooth, εκτός από τα δίκτυα επόμενης γενιάς που βασίζονται σε τεχνολογία 5G. Όλα αυτά δείχνουν πως ένα νέο modem θα ξεκινήσει να εισάγεται στα μελλοντικά iPhones, όταν είναι έτοιμο.

Προς το παρόν, η Apple αναμένεται να εισάγει 5G υποστήριξη στα iPhones της το 2020 μέσω της νέας γενιάς chip της Intel. Αλλά αν η εταιρεία καταφέρει να δημιουργήσει με επιτυχία το δικό της modem μέχρι τότε θα μπορούσε εύκολα να εγκαταλείψει το chip της Intel για το δικό της.

Διαβάστε επίσης: Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων

Αυτή η εξέλιξη θα της επέτρεπε να μειώσει την εξάρτησή της από τις εξωτερικές εταιρείες και θα τη βοηθούσε στην αποφυγή τυχόν μελλοντικών διαμαχών σε επίπεδο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (η περίπτωση της Qualcomm, η οποία χρησιμοποιείται για την παροχή modems για τα iPhones, είναι χαρακτηριστική).