Οδηγός: Μάθετε πώς λειτουργεί το GPS στο iPhone σας

Οδηγός: Μάθετε πώς λειτουργεί το GPS στο iPhone σας
ired.gr

Το πιθανότερο είναι να γνωρίζετε πως το iPhone σας περιλαμβάνει ένα GPS chip, ακριβώς όπως αυτό που περιλαμβάνεται στις αυτόνομες GPS συσκευές και τους οδηγούς. Το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο chip σε άμεση σύνδεση με τους κατά τόπους πύργους κινητής τηλεφωνίας και τα WiFi δίκτυα για να υπολογίζει χωρίς χρονοτριβές τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι πως δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για να σετάρετε το GPS chip του τηλεφώνου σας. Το μοναδικό που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις εφαρμογές εκείνες που θα το χρησιμοποιούν προς όφελός σας.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Ρυθμίστε το χρονικό όριο χρήσης μίας συγκεκριμένης εφαρμογής στο iOS 12

Στις γραμμές που ακολουθούν, θα επιχειρήσουμε να σας δείξουμε πως θα ενεργοποιήσετε ή θα απενεργοποιήσετε το συγκεκριμένο chip.

Παρά το γεγονός πως μια ενεργή σύνδεση GPS έχει ζωτική σημασία για τις εφαρμογές εκείνες που προσφέρουν πλοήγηση και άλλα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν ανησυχίες που αφορούν την ιδιωτικότητα και σχετίζονται με τη χρήση του.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη λειτουργία εύρεσης τοποθεσίας στο τηλέφωνό σας (κάτι που δεν συστήνει, πάντως, η Apple) ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις (στην κεντρική οθόνη) > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας. την επόμενη οθόνη, στις Υπηρεσίες Τοποθεσίας, σύρετε και επιλέγετε “Ακύρωση”.

Στην επόμενη οθόνη, στις Υπηρεσίες Τοποθεσίας, σύρετε και επιλέγετε “Ακύρωση”.

Πέρα από αυτό όμως, μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο εξειδικευμένο περιορισμό πρόσβασης συγκεκριμένων εφαρμογών στις GPS πληροφορίες. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας και σκρολάροντας προς τα κάτω, θα βρείτε όλες εκείνες τις εφαρμογές που έχετε στο iPhone σας και μπορούν να μοιραστούν την τοποθεσία σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε tap πάνω στην εφαρμογή της αρεσκείας σας και θα σας εμφανιστούν οι επιλογές Ποτέ, Κατά τη χρήση (για τις περισσότερες) και Πάντα (για ορισμένες, όπως ο Καιρός), ώστε να αποφασίσετε ποιές από αυτές θα έχουν πρόσβαση σε GPS πληροφορίες.

Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε πώς η κάθε εφαρμογή αλληλεπιδρά με το GPS, πατώντας στις Ρυθμίσεις και στη συνέχεια, σκρολάροντας προς το τέλος της οθόνης, θα βρείτε την app list, θα επιλέξετε την εφαρμογή της αρεσκείας και θα ενημερωθείτε για τις ποικίλες ρυθμίσεις της καθεμιάς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Τοποθεσία.