Αυτό είναι το νέο 2018 MacBook Air!

Αυτό είναι το νέο 2018 MacBook Air!
ired.gr

Το ανανεωμένο 2018 MacBook Air με τα ακόμη πιο λεπτά bezels, το Touch ID και πιο λεπτό σκελετό, λανσαρίστηκε τις προηγούμενες ώρες και σας παρουσιάζουμε, σε σύνοψη, τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Από πλευράς design, το νέο MacBook Air μοιάζει αρκετά με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, ωστόσο τώρα κυκλοφορεί στην αγορά σε χρωματικούς συνδυασμούς Space Gray και Gold, σε συνδυασμό με τη Silver έκδοση. Δεν είναι τόσο λεπτό και ελαφρύ, όπως το ultra thin και ultra portable MacBook, ωστόσο η Apple έχει ευθυγραμμίσει σε μεγάλο βαθμό το design. 

Το νέο MacBook Air είναι, επίσης, 10% πιο λεπτό από το προηγούμενο μοντέλο, “βγάζει” 17% περισσότερο ήχο και ζυγίζει μισό, περίπου, κιλό λιγότερο, φτάνοντας στα 1,13 κιλά. Όχι κι άσχημα…

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα δεν είδαμε στο φετινό event της Apple

Χαρακτηριστικά στοιχεία του MacBook Pro, όπως το μεγαλύτερο Force Touch trackpad και το Butterfly πληκτρολόγιο τρίτης γενιάς, έχουν προστεθεί και στο νέο “κόσμημα” της Apple, τα οποία συνιστούν σημαντικό upgrade για οποιονδήποτε χρησιμοποιούσε μια παλιότερη έκδοση MacBook χωρίς παρόμοια χαρακτηριστικά.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως αναπτύχθηκαν ορισμένες διαφωνίες σχετικά με το butterfly πληκτρολόγιο (το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ και χρόνια για τα MacBook και MacBook Pro), ωστόσο αυτή η τρίτη γενιά του πληκτρολογίου, φέρει επιπρόσθετα στοιχεία σιλικόνης, για να προστατεύετε και να… κουράζετε λιγότερο τα δάχτυλά σας!

Σε κοινή πορεία με τα νέα 2018 MacBook Pro μοντέλα, το MacBook Air υιοθετεί ένα T2 chip και Touch ID για χρήση αντί κωδικού εισόδου (password), ωστόσο δεν διαθέτει Touch Bar. Επιπλέον, χρησιμοποιεί USB-C/Thunderbolt 3 ports, καταργώντας τα SB-A, SD card slot και MagSafe 2 ports. 

Για πρώτη φορά, το MacBook Air διαθέτει οθόνη Retina, στοιχείο που το τοποθετεί με αξιώσεις απέναντι από τα MacBook Pro και MacBook. Και μπορεί να μην είναι τόσο φωτεινή, όσο η οθόνη του MacBook Pρο, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μια φανταστική προσθήκη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Η οθόνη έχει επίσης πιο λεπτά bezels, που καθιστούν το look πολύ πιο μοντέρνο από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς.

Εσωτερικά, το MacBook Air είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή 7W 8th-generation Core i5 Intel, που δεν είναι τόσο ισχυρός, όσο τα 15W chips που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενα μοντέλα, όμως προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα και από τη στιγμή που είναι ελαφρώς λιγότερο ισχυρό, είναι σούπερ αποδοτικό!   

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Κλειδώστε άμεσα την οθόνη του Mac και απαγορέψτε την πρόσβαση σε τρίτους

Το νέο MacBook Air διαθέτει την μπαταρία με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από κάθε άλλο notebook της Apple, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για 12 ώρες όταν σερφάρετε στο internet και 13 ώρες όταν παρακολουθείτε iTunes ταινίες.

Με όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, η Apple χρεώνει 1.199 δολάρια την έκδοση με τον SSD 128GB και μνήμη RAM 8GB, η οποία είναι κατά 200 δολάρια ακριβότερη από το μέσο κόστος που συνήθιζε να έχει μια βασική έκδοση MacBook Air.

Παρ' όλα αυτά, το MacBook Air παραμένει το χαμηλότερο σε τιμή notebook νέας γενιάς της Apple, και με τα πλούσια χαρακτηριστικά του, τη μεγάλη σε διάρκεια μπαταρία και το εκλεπτυσμένο design, είναι μια άκρως ελκυστική επιλογή για ανθρώπους που χρειάζονται ένα notebook για να σερφάρουν στο web, να γράφουν στο Office και να δημιουργούν.