Apple: Καμία συζήτηση για διακανονισμό με την Qualcomm

Apple: Καμία συζήτηση για διακανονισμό με την Qualcomm
ired.gr

Η Apple δεν βρίσκεται σε “κανενός είδους συζητήσεις” με την κατασκευάστρια mobile chip Qualcomm για τον τερματισμό της σκληρής δικαστικής διαμάχης των δυο πλευρών, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Στο παρελθόν, η Apple χρησιμοποιούσε τα modem chips της Qualcomm για τα μοντέλα iPhone, προκειμένου να τους παρέχει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης σε δίκτυα. Ωστόσο, κατά την περσινή χρονιά, η Apple μήνυσε την Qualcomm στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Diego, υποστηρίζοντας πως η πρακτική της κατασκευάστριας chip να αποσπά μέρος από την τιμή πώλησης των iPhones σαν άδεια πατέντας, ήταν παράνομη.

Διαβάστε επίσης: Gil Amelio: Ο “θαυματουργός” CEO που απέτυχε στην Apple

Η Qualcomm, με τη σειρά της, αρνήθηκε τις κατηγορίες και η ίδια κατηγόρησε την Apple πως της οφείλει 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρήση δικαιωμάτων.

Πηγή με γνώση της κατάστασης ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες πως δεν υπάρχουν συζητήσεις διακανονισμού ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. “Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική συζήτηση ανάμεσα σε εμάς και την Qualcomm και δεν υπάρχει κάποιος διακανονισμός στον ορίζοντα. Προετοιμαζόμαστε για τη δίκη” ανέφερε εκπρόσωπος της Apple, ενώ η Qualcomm  από την πλευρά της δεν προχώρησε σε κάποιο σχετικό σχόλιο.

Η υπόθεση θα μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες στις αρχές του επόμενου έτους. Αξίζει να σημειωθεί πως η Qualcomm βρίσκεται σε διαμάχη και άλλη μια κατασκευάστρια εταιρεία κινητών συσκευών, που θεωρείται πως είναι η κινεζική Huawei Technologies, η οποία φέρεται να καθυστερεί πληρωμές.

Πάντως, τον Ιούλιο, ο chief executive της Qualcomm, Steve Mollenkopf είχε εκφράσει την ελπίδα πως η διαμάχη με την Apple θα τερματιστεί εκτός δικαστηρίων, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Συνεχίζουμε να συζητούμε μαζί τους. Έχουμε αρκετές δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη, ελπίζουμε πως θα βρούμε τον σωστό συνδυασμό που θα μας οδηγήσει σε λύση”.