Η Apple σχεδιάζει παρμπρίζ!

Η Apple σχεδιάζει παρμπρίζ!
ired.gr

Η οδήγηση στο σκοτάδι θα μπορούσε να γίνει ευκολότερη για τα μάτια μας στο μέλλον, καθώς η Apple έχει βρει έναν τρόπο να μειώσει τις αντανακλάσεις που θα πρέπει να υπομείνει ένας οδηγός από τους προβολείς άλλων αυτοκινήτων ή τον Ήλιο, αποκλείοντας αυτόματα την πηγή φωτός.

Οι αντανακλάσεις μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τους οδηγούς, καθώς το υψηλό επίπεδο φωτισμού μειώνει την ορατότητα του δρόμου και των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου. Ενώ υπάρχουν προστατευτικά που μπορούν να χαμηλώσουν τις αντανακλάσεις, αυτό μπορεί να μην είναι ιδανικό για μερικούς ανθρώπους και μπορεί να εμποδίσει ένα μεγάλο τμήμα του πεδίου όρασης του οδηγού.

Διαβάστε επίσης: Instagram guide: Φτιάξτε το δικό σας Instagram Nametag για να σας βρίσκουν οι φίλοι σας… πανεύκολα

Σύμφωνα με δημοσίευση από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ την Πέμπτη, η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Apple για ένα "Active Glare Suppression System" στοχεύει να μειώσει το ανεπιθύμητο φως με μια προσέγγιση που μπορεί να αποτρέψει στο φως να φτάσει στα μάτια του οδηγού. 

Το σύστημα της Apple ξεκινά με μια βιντεοκάμερα για να καθορίσει πού βρίσκονται τα μάτια του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν και άλλοι αισθητήρες οι οποίοι είναι επίσης σε θέση να συλλέξουν άλλες πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα φωτισμού στο αυτοκίνητο, καθώς και για τις πηγές φωτός έξω από το όχημα, όπως ο ήλιος, οι προβολείς των οχημάτων ή οι λαμπτήρες του δρόμου.

Αυτά τα δεδομένα τροφοδοτούνται σε ένα κύκλωμα ελέγχου, το οποίο με τη σειρά του ρυθμίζει τους διαμορφωτές φωτός σε στρατηγικές θέσεις στο παρμπρίζ, τα πλευρικά παράθυρα ή τους καθρέφτες. Αυτοί οι διαμορφωτές μπορούν να αποτελούνται από φωτοχρωμικούς, υγρούς κρυστάλλους ή ηλεκτροχρωμικές στρώσεις, οι οποίοι μπορούν να αλλάζουν ρυθμίσεις κατ’ εντολή. Οι διαμορφωτές είναι διατεταγμένοι στο παρμπρίζ και σε άλλες επιφάνειες σε λωρίδες για να γίνουν μια ηλεκτρική σκίαση στην κορυφή ή μπορούν να χωριστούν σε μικρότερα τμήματα που μπορούν να αποκλείσουν μόνο τις πιο φωτεινές περιοχές στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Παρότι οι φήμες για μελλοντικό αυτοκίνητο από την Apple έχουν κοπάσει, η Apple φαίνεται ότι κατοχυρώνει το Apple Car με πολλαπλές σχετικές ευρεσιτεχνίες.

Ρυθμίστε την “Ώρα ύπνου” και κερδίστε πολύτιμες ώρες… ύπνου