Νέα ευρεσιτεχνία της Apple για ομαδικές μετακινήσεις αυτόνομων οχημάτων

Νέα ευρεσιτεχνία της Apple για ομαδικές μετακινήσεις αυτόνομων οχημάτων
ired.gr

Η Apple έχει καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια σειρά από ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά για αυτόνομα οχηματα που ονομάζεται Peloton.

Η αίτηση περιγράφει τη δυνατότητα πολλαπλών αυτόνομων αυτοκινήτων να μοιράζονται την χωρητικότητα της μπαταρίας μέσω ενός" βραχίονα σύνδεσης ", να ρυθμίζουν δυναμικά τις θέσεις, να αυξάνουν την απόδοση και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Η Apple υπέβαλε σήμερα τις λεπτομέρειες στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α. Ο όρος "Peloton", ο οποίος χρησιμοποιείται στην ποδηλασία, περιγράφει μερικά προηγμένα χαρακτηριστικά για να κάνει τα αυτόνομα οχήματα να ταξιδεύουν όλο και πιο αποτελεσματικά.

Η Apple λέει ότι το σύστημα peloton θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με μόλις δύο αυτόνομα οχήματα, αλλά ακούγεται ότι πολλά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να συνδεθούν μαζί, για να δουν περισσότερα οφέλη όπως αυξημένη αεροδυναμική και πολλά άλλα. Η περίληψη του διπλώματος ευρεσιτεχνίας δίνει μια καλή εικόνα για το τι προσπαθεί να επιτύχει η Apple.

Διαβάστε επίσης: iPad Pro με Face ID, 4K HDR video, USB Type-C και πολλά ακόμα

Ένα όχημα διαμορφωμένο για αυτόνομη πλοήγηση είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να καθορίζει μία θέση του οχήματος στο "Peloton", η οποία μειώνει τις διαφορές στις σχετικές περιοχές οδήγησης μεταξύ των οχημάτων που περιλαμβάνονται στο peloton.

Τα οχήματα μπορούν να προσαρμόσουν δυναμικά τις θέσεις peloton κατά την πλοήγηση για να μειώσουν τις διαφορές της απόστασης μεταξύ των οχημάτων. Το όχημα μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύστημα διαχείρισης ισχύος που επιτρέπει στο όχημα να συνδέεται ηλεκτρικά με μια μπαταρία που περιλαμβάνεται σε ένα άλλο όχημα στο peloton, έτσι ώστε οι διαφορές της κατανάλωσης μεταξύ των οχημάτων να μπορούν να μειωθούν μέσω της κατανομής φορτίου μέσω της ηλεκτρικής σύνδεσης. Το όχημα μπορεί να περιλαμβάνει έναν βραχίονα σύνδεσης ισχύος ο οποίος μπορεί να συνδέεται με μια διεπαφή άλλου οχήματος.

Διαβάστε επίσης: Instagram guide: Φτιάξτε το δικό σας Instagram Nametag για να σας βρίσκουν οι φίλοι σας… πανεύκολα

Η Apple αναφέρει ότι ο βραχίονας θα κάνει μια σύνδεση μεταξύ των εσωτερικών μπαταριών των οχημάτων. Μετά από πιο πυκνές περιγραφές της συσκευής, η κατάθεση περιγράφει τη μέθοδο χρήσης του συστήματος που στοχεύει στην ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ των πολλαπλών οχημάτων για την επίτευξη ισορροπίας στο εύρος οδήγησης.

Η ευρεσιτεχνία περιγράφει επίσης ότι το αυτόνομο σύστημα οδήγησης θα αναλύσει τις περιοχές οδήγησης για να καθορίσει την οργάνωση της ομάδας των οχημάτων.

Συνήθως, η Apple κατοχυρώνει πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ποτέ δεν γίνονται πραγματικότητα, αλλά αυτά περιέχουν σίγουρα συναρπαστικές ιδέες.