Η Apple εξαγόρασε την Asaii εταιρία ανάλυσης μουσικής

Η Apple εξαγόρασε την Asaii εταιρία ανάλυσης μουσικής
ired.gr

Η Apple έχει αποκτήσει την Asaii, μια εταιρεία ανάλυσης μουσικής που ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να εντοπίσει τους μελλοντικούς καλλιτέχνες που κάνουν μεγάλη επιτυχία δέκα εβδομάδες προτού αυτό συμβεί.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα κλείσει, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση εκείνη την εποχή - αν και η εξαγορά φημολογούνταν.

Τα νέα δημοσιεύτηκαν από την στο σελίδα Axios, η οποία σημειώνει ότι η πηγή της έχει επιβεβαιωθεί από τα προφίλ του LinkedIn, συμπεριλαμβανομένων εκείνου του ιδρυτή της “Sony Theakanath”, ο οποίος αναφέρει τώρα τον εργοδότη του ως «Apple Music at Apple».

Η Axios υποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη εξαγορά μπορεί να βοηθήσει την υπηρεσία streaming μουσικής της Apple να υπογράφει απευθείας ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοντά είμαστε σε ένα αναδιπλούμενο iPhone;

Μαζί με την ενίσχυση των συστάσεων σχετικά με το περιεχόμενο των χρηστών, η Apple αγόρασε την Asaii, καθώς μπορεί να την βοηθήσει να ανταγωνιστεί τις προσπάθειες του Spotify να εργαστεί απευθείας με λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες - όπως θα έκανε μία ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία.

Το  Music Ally είναι επίσης σε θέση να επιβεβαιώσει την εξαγορά.

Η συμφωνία έχει επιβεβαιωθεί από τον πρώτο μάλιστα επενδυτή της εταιρείας. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Ως πρώτοι επενδυτές στην Asaii, είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι από την πρόσφατη εξαγορά της από την Apple, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν δραματικά τον αντίκτυπό τους στην αγορά και να συνεχίσουν να αναπτύσσουν το όραμά τους για το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας", ανέφερε ο Cameron Baradar, ιδρυτής της The House στο Music Ally.