iPhone XR - Η Apple αποκαλύπτει το "μυστικό" πίσω από την ονομασία

iPhone XR - Η Apple αποκαλύπτει το "μυστικό" πίσω από την ονομασία
ired.gr

Η Apple εξήγησε τον λόγο για τον οποίο το τελευταίο της τηλέφωνο ονομάζεται 'XR'.

Ο Phil Schiller, ο αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ της εταιρείας, εξήγησε ότι σχεδόν δεν σημαίνει τίποτα. «Μου αρέσουν τα αυτοκίνητα και τα πράγματα που πηγαίνουν γρήγορα, και τα R και S είναι και τα δύο γράμματα που χρησιμοποιούνται συχνά στα πιο εξελιγμένα αυτοκίνητα που είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστά», είπε στο Engadget κατά τη διάρκεια μιας μακράς συνέντευξης.

Έτσι, όχι μόνο το iPhone XR δεν σημαίνει τίποτα, ούτε το iPhone XS. Το iPhone XR είναι διαθέσιμο σε μια επιλογή από έξι χρώματα. Στην συνέχεια ο Schiller στράφηκε σε μια μικρή διαμάχη που ξέσπασε πάνω από την οθόνη του iPhone XR.

Οι Tech fans δεν είναι ευχαριστημένοι που το iPhone XR έχει μόνο 1,792 × 828 pixel ανάλυση. Σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να εμφανίσει ένα αρχείο βίντεο 1080p χωρίς να μειώσει την ανάλυση του. Λαμβάνοντας υπόψη ότι φθηνότερα τηλέφωνα Android, όπως το Honor 8X διαθέτουν οθόνη 1080p, η κριτική μπορεί να φαίνεται ότι αξίζει τον κόπο. Αλλά ο Schiller υποστηρίζει ότι η ποιότητα της οθόνης είναι πιο σημαντική από τους αριθμούς.

Νέα οχήματα της Apple στους δρόμους του Los Angeles

«Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να κρίνεις μια οθόνη είναι να την παρατηρήσεις», είπε, σημειώνοντας ότι το XR έχει πυκνότητα 300 pixel-per-inch, ανάλυση μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι από την φυσιολογική απόσταση χρήσης ενός smartphone. 'Αν δεν μπορείτε να δείτε τα pixels, σε αυτό το σημείο οι αριθμοί δεν σημαίνουν τίποτα. Είναι αρκετά αυθαίρετοι », είπε.

Η Apple έχει κρατήσει στο iPhone XR μόνο μία κάμερα 12MP, αντί να διπλασιάζει τους φακούς και να αυξήσει την τιμή. Αλλά εξακολουθεί να έχει όλες τις εσωτερικές λειτουργίες κάμερας του iPhone XS, με εξαίρεση το δευτερεύον τηλεφακό. Διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή A12 Bionic που διαθέτει το κορυφαίας απόδοσης iPhone XS καθώς και το iOS 12 προεγκατεστημένο. Οι πρώτες αναφορές είναι ότι οι προπαραγγελίες iPhone XR ήταν τόσο επιτυχείς που η Apple χρειάστηκε να επαναφέρει την ημερομηνία παράδοσης για ορισμένους πελάτες, καθώς χρειάζεται περισσότερα αποθέματα από την Κίνα.