USB-C στα νέα iPads;

USB-C στα νέα iPads;
ired.gr

Η Apple νωρίτερα σήμερα επιβεβαίωσε επίσημα την επικείμενη εκδήλωσή της για τις 30 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει νέους Mac, καθώς και ένα νέο iPad Pro με USB-C αντί για Lightning. Χθες το βράδυ, το blog της αλυσίδας εφοδιασμού Macotakara έδωσε τη δική του έκθεση, υποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά USB-C για το iPad Pro.

Προηγουμένως, ο αξιόπιστος αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, είχε προτείνει ότι τα μοντέλα iPad Pro 2018 θα άφηναν τη σύνδεση Lightning για χάρη του USB-C. Στη συνέχεια, την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η θύρα USB-C θα μπορούσε να ενεργοποιήσει λειτουργίες όπως έξοδο βίντεο 4K και πολλά άλλα.

Το Macotakara λέει ότι μίλησε με πολυάριθμους κατασκευαστές αξεσουάρ στGlobal Sources Mobile Electronics Trade Fair στο Χονγκ Κονγκ αυτήν την εβδομάδα και η γενική άποψη ήταν ότι το iPad Pro 2018 θα διαθέτει USB-C αντί για Lightning. Φυσικά, οι κατασκευαστές αξεσουάρ δεν είναι πάντα η πιο αξιόπιστη πηγή στοιχείων για τις επερχόμενες συσκευές της Apple, αλλά η έκθεση του Macotakara είναι η τελευταία που αναφέρει την υποστήριξη USB-C στην φετινή σειρά του iPad Pro.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοντά είμαστε σε ένα αναδιπλούμενο iPhone;

Όσον αφορά τις διαστάσεις του φετινού iPad Pro με USB-C, το Macotakara αναφέρει μια άποψη που αρχικά εμφανίστηκε στο Slash Leaks την περασμένη εβδομάδα. Πιθανότατα βάσει σχεδίων της αλυσίδας εφοδιασμού, αυτό το render δείχνει το μεγαλύτερο μοντέλο των 12,9 ιντσών με ύψος 280,66 mm και πλάτος 215,00 mm. Για λόγους σύγκρισης, η τρέχουσα γενιά του iPad Pro έχει 305,7 mm κατά 220,6 mm, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, το render του Slash Leaks υποδηλώνει ότι το μικρότερο μοντέλο θα έχει ύψος 247,64 mm και πλάτος 178,52 mm. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το τρέχον iPad Pro 10,5 ιντσών, το οποίο έχει 250,6 mm ύψος και 174,1 mm πλάτος αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Macotakara, αυτές οι διαστάσεις φαίνεται να είναι που χρησιμοποιούν και οι κατασκευαστές αξεσουάρ για να φτιάξουν τα προϊόντα τους από τώρα.

Η νέα σειρά του iPad Pro 2018 αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα αυτό το μήνα στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Apple. Η εκδήλωση ανακοινώθηκε σήμερα και θα λάβει χώρα στις 30 Οκτωβρίου στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Η Apple ονόμασε το event χαρακτηριστικά “There’s more in the making”.

Διαβάστε επίσης: Η TSMC θα είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής όλων των chip της Apple

Έχετε κατά νου να αγοράσετε το νέο iPad Pro στην περίπτωση που φέρει USB-C; Περιμένουμε τη γνώμη σας κάτω στα σχόλια.