Η Apple άνοιξε τις προ-παραγγελίες για το iPhone XR και ανακοίνωσε νέο event για την παρουσίαση νέων συσκευών

Η Apple άνοιξε τις προ-παραγγελίες για το iPhone XR και ανακοίνωσε νέο event για την παρουσίαση νέων συσκευών
ired.gr

Από σήμερα πλέον και επίσημα, έχουν ανοίξει οι προ-παραγγελίες για το iPhone XR και στη χώρα μας. Εχθές το site της Apple έπεσε για λίγο λόγω του ανοίγματος των προ-παραγγελιών. Στη χώρα μας οι πρώτες παραλαβές θα ξεκινήσουν στις 26 Οκτωβρίου και όπως ήδη γνωρίζουμε οι επίσημες τιμές είναι στα 929€ για την έκδοση με τα 64GB, στα 999€ για την έκδοση με τα 128GB και στα 1.119€ για την έκδοση στα 256GB.

Ως προς τις χρωματικές αποχρώσεις, οι διαθέσιμες επιλογές είναι το μαύρο, το λευκό, το κόκκινο, το κίτρινο, το κοραλί και το γαλάζιο.

Πρόκειται για την πιο οικονομική συσκευή για φέτος που μας παρουσίασε η Apple η οποία φέρει LCD οθόνη αντί για OLED και έχει τον σχεδιασμό των αδερφών συσκευών (XS και XS MAX) στο μέγεθος των 6.1 ιντσών. Επιπλέον, ως προς την κάμερα, έχουμε μονό φακό στο πίσω μέρος σε σχέση με τις προαναφερθείσες συσκευές που φέρουν διπλό φακό. Προφανώς αυτές οι μικροεκπτώσεις, είναι που έριξαν και τη γενική τιμή της συσκευής, κάνοντάς τη πιο προσιτή (για τα δεδομένα τιμολόγησης της Apple) στους καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης: Πρέπει η Apple να επιτρέψει σε τρίτους κατασκευαστές να δημιουργήσουν προσόψεις για το Apple Watch;

Δεν είναι όμως μόνο οι προ-παραγγελίες του XR. Χθες η Apple ανακοίνωσε ένα νέο event για τις 30 Οκτωβρίου στη Ν. Υόρκη με τίτλο “There’s more in the making” για τον τρέχοντα μήνα, στο οποίο αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα iPad Pros και όχι μόνο, αφού θα παρουσιάσει και νέα Macs για τα οποία δεν ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες. Αυτά που τραβούν περισσότερο την προσοχή, είναι το mac mini το οποίο σίγουρα θέλει ένα “φρεσκάρισμα” μετά από χρόνια καθώς και το φημολογούμενο πιο οικονομικό MacBook που θα αντικαταστήσει μάλλον τη σειρά Air.

Μέσα σε όλα αυτά, στο event δεσπόζουν τα iPads, αφού όπως ήδη ξέρουμε, θα φέρουν αλλαγές στον σχεδιασμό τους και θα ενσωματώνουν Face ID χωρίς Home Button. Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός θα είναι παρόμοιος με του iPhone X που θέλει πολύ μικρά περιθώρια με το όφελος να το έχει η οθόνη. Ως προς την τεχνολογία του panel που θα χρησιμοποιηθεί, μάλλον θα δούμε οθόνη LCD αντί OLED δεδομένου του κόστους των τελευταίων.

Όπως σας είχαμε πει και πριν λίγες μέρες, η Apple θα οργάνωνε το εν λόγω event δεδομένου ότι εκκρεμούσαν συσκευές που θα έπρεπε να παρουσιαστούν. Αν και θα μπορούσε η παρουσίαση να γίνει με μία απλή δήλωση, η Apple θεωρούμε ότι στοχευμένα επέλεξε να οργανώσει ένα επίσημο event. Σε ένα μήνα περίπου μετά το event ξεκινά η εορταστική περίοδος, κατά την οποία η Apple στοχεύει να αξιοποιήσει πλήρως.

Διαβάστε επίσης: Η TSMC θα είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής όλων των chip της Apple

Έτσι, ένα φρεσκάρισμα των πιο δυνατών της σειρών, θα μπορούσε να αποφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα. Μη ξεχνάμε επίσης ότι και το XR στο μεσοδιάστημα της παρουσίασης των νέων iPhone και του event του Σεπτεμβρίου, αποτελεί μία υπενθύμιση, ή καλύτερα μία ένεση ώθησης των κερδών για την Apple.