Πρέπει η Apple να επιτρέψει σε τρίτους κατασκευαστές να δημιουργήσουν προσόψεις για το Apple Watch;

Πρέπει η Apple να επιτρέψει σε τρίτους κατασκευαστές να δημιουργήσουν προσόψεις για το Apple Watch;
ired.gr

Από την κυκλοφορία των Apple Watch Series 4 και watchOS 5, η κοινότητα του Apple Watch έχει μετατοπίσει την προσοχή της στη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσον η Apple πρέπει να επιτρέψει σε τρίτους να δημιουργήσουν προσόψεις για το ρολόι.

Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα η Apple να αφήσει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τις δικές τους εμπνεύσεις για το Apple Watch.

Με το Apple Watch Series 4 και watchOS 5, η Apple αποκάλυψε μια πληθώρα νέων “προσώπων” που θα μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των προσώπων Infograph που φέρουν πυκνότητα πληροφοριών, καθώς και πιο ελκυστικές επιλογές οπτικά, όπως τα σχέδια πυρκαγιάς και νερού. Παρά τα νέα σχέδια, ωστόσο, η δυνατότητα δημιουργίας προσόψεων για το Apple Watch παραμένει ένα κλειδωμένο οικοσύστημα, που σημαίνει ότι τρίτοι κατασκευαστές δεν μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια.

Σε απάντηση στις αυξανόμενες εκκλήσεις υποστήριξης για το “άνοιγμα” της δυνατότητας σχεδιασμού προσόψεων από τρίτους, ο προγραμματιστής Steve Troughton-Smith δημιούργησε ένα Xcode project που χρησιμοποιεί το πλαίσιο SpriteKit της Apple για να επιτρέψει τη δημιουργία προσαρμοσμένων προσώπων για το Apple Watch. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο του Troughton-Smith, άλλοι προγραμματιστές όπως ο David Smith παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες για το Apple Watch.

Διαβάστε επίσης: Νέα πολιτική της Google θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή αγοράς των Android συσκευών

Μάλλον ήρθε η στιγμή που η Apple θα πρέπει να επιτρέψει σε τρίτους δημιουργούς να υλοποιήσουν τις δικές τους ιδέες για το Apple Watch. Το άνοιγμα της διαδικασίας σε προγραμματιστές και σχεδιαστές αναμφίβολα θα έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή εξαιρετικών ιδεών για το φόντο του Apple Watch. Από την άλλη, ωστόσο, η Apple θα πρέπει σε μία τέτοια περίπτωση να εφαρμόσει μια αρκετά αυστηρή διαδικασία έγκρισης των νέων υλοποιήσεων πριν αυτές φτάσουν στους χρήστες.

Για παράδειγμα, πολλά κλασικά σχέδια προσώπου ρολογιών φέρουν τα εμπορικά σήματα από τον αρχικό δημιουργό τους και η Apple θα πρέπει να κρατήσει όλες τις ισορροπίες εξασφαλίζοντας ότι οι δημιουργίες τρίτων κατασκευαστών για το Apple Watch δεν παραβιάζουν κανένα από αυτά τα σχέδια.

Έχουμε ενσωματώσει μερικές από τις δημιουργίες του SpriteKit παρακάτω και, όπως μπορείτε να δείτε, είναι ξεκάθαρο ότι οι προγραμματιστές είναι σε θέση να σχεδιάσουν προσόψεις για το Apple Watch που ανταγωνίζονται ακόμα και τα πρώτα σχέδια της Apple.

Με τις παραπάνω απόψεις που σας παρουσιάζουμε, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θίξουμε την Apple ή να πούμε ότι δεν είναι αρκετές οι προσόψεις που αυτή προσφέρει για το Apple Watch. Ωστόσο, θεωρούμε πως το άνοιγμα σε τρίτους σχεδιαστές, θα έδινε έναν άλλο “αέρα” στο ρολόι, κάτι που σίγουρα θα εκτιμούσαν οι καταναλωτές. Τις προθέσεις της εταιρείας δεν τις γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η Apple είναι μία εταιρεία η οποία κρατάει αποστάσεις και είναι “σφιχτή” σε τέτοιου είδους ανοίγματα. Όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, δεν της έχει βγει σε κακό. Ως προς τη συγκεκριμένη περίπτωση το μέλλον θα δείξει τις προθέσεις της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Live Listen με τα AirPods στο iOS 12;

Λοιπόν, τι νομίζετε? Πρέπει η Apple να επιτρέψει τελικά σε προγραμματιστές και σχεδιαστές να δημιουργήσουν τις δικές τους εμπνεύσεις για το Apple Watch; Περιμένουμε τη γνώμη σας κάτω στα σχόλια!