iOS 12: Πώς μπορούμε να διαμοιραστούμε φωτογραφίες από το iPhone με τη χρήση ενός iCloud link;

iOS 12: Πώς μπορούμε να διαμοιραστούμε φωτογραφίες από το iPhone με τη χρήση ενός iCloud link;
ired.gr

Το iOS 12 μέσα στις πολλές νέες λειτουργίες που έφερε, είναι και αυτή που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε share τις φωτογραφίες μας, χρησιμοποιώντας ένα link από το iCloud. Το καλύτερο όμως είναι ότι αυτά τα links μπορούν να λειτουργήσουν και σε μη Apple συσκευές, όπως είναι για παράδειγμα οι συσκευές Android.

Το link παραμείνει έγκυρο για 30 ημέρες ενώ μετά λήγει. Φυσικά, μπορούμε αν θέλουμε να το ακυρώσουμε πριν τη φυσική λήξη του. Για να είναι εφικτή η λειτουργία θα πρέπει αρχικά να έχετε ενεργοποιήσει τις φωτογραφίες στο iCloud.

Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > banner ID στο πάνω μέρος > iCloud > Φωτογραφίες > Φωτογραφίες iCloud και ενεργοποιούμε το διακόπτη.

Στη συνέχεια ανοίγουμε την εφαρμογή “Φωτογραφίες” και επιλέγουμε τις φωτογραφίες που θέλουμε να στείλουμε. Στη συνέχεια πατάμε στον διαμοιρασμό.

Επιλέγουμε την “Αντιγραφή συνδέσμου iCloud”. Τώρα θα χρειαστεί να περιμένουμε για τη δημιουργία του link. Ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του αρχείου.

Μόλις το link δημιουργηθεί, μπορείτε να το κάνετε επικόλληση όπου εσείς επιθυμείτε και να το αποστείλετε.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Ρυθμίστε το χρονικό όριο χρήσης μίας συγκεκριμένης εφαρμογής στο iOS 12

Ο παραλήπτης πατώντας στο link θα ανακατευθυνθεί στη διεύθυνση του iCloud για να κατεβάσει τις φωτογραφίες.

Πώς αντιγράφουμε το link των διαμοιρασμένων φωτογραφιών;

Αργότερα, αν χρειαστεί να στείλετε τις ίδιες φωτογραφίες σε ένα άλλο άτομο, δε χρειάζεται να κάνετε από την αρχή ολόκληρη τη διαδικασία, εκτός αν περάσουν πάνω από 30 μέρες.

Ανοίγουμε και πάλι τις “Φωτογραφίες” και επιλέγουμε το tab “Για εσάς” στο κάτω μέρος. Όπως θα δούμε πάνω υπάρχει ο τίτλος “Πρόσφατες κοινές χρήσεις”. Επιλέγουμε τον φάκελο με τις φωτογραφίες που έχουμε ήδη διαμοιραστεί. Πατάμε στις τρις τελείες πάνω δεξιά.

Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε την “Διακοπή κοινής χρήσης” και την “Αντιγραφή συνδέσμου iCloud”. Επιλέγουμε την Αντιγραφή.

Αν θέλουμε να διακόψουμε την ισχύ του Link επιλέγουμε την Διακοπή.

Αυτό ήταν!

Διαβάστε επίσης: iOS Tip: Μετατρέψτε τα videos σε Live Photos στο iPhone και στο iPad

Σας δείξαμε τη διαδικασία με την οποία μπορείτε να διαμοιραστείτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας ένα link από το iCloud. Αν κατά τη διαδικασία προέκυψε η οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να μας ρωτήσετε κάτω στα σχόλια.