iPhone XR: Το δυνατό χαρτί της Apple για τη φετινή χρονιά

iPhone XR: Το δυνατό χαρτί της Apple για τη φετινή χρονιά
ired.gr

Μετά την περασμένη εβδομάδα προβλέποντας τις ισχυρές πωλήσεις του iPhone XR στην Κίνα, ο Ming-Chi Kuo πιστεύει τώρα ότι το XR θα πουλήσει σε γενικές γραμμές καλύτερα από το iPhone 8 πέρυσι. Παράγοντες που θα συμβάλλουν στις αυξημένες πωλήσεις είναι το σχέδιο της νέας συσκευής με οθόνη όπως των iPhone XS και XS Max και συμβατότητα με δύο κάρτες SIM.

Σε μια νέα σημείωση προς τους επενδυτές, ο Ming-Chi Kuo έχει αναπροσαρμόσει τις εκτιμήσεις του για τις πωλήσεις των iPhone για το τέταρτο τρίμηνο (Apple Q1). Συγκεκριμένα, πιστεύει ότι οι πωλήσεις του iPhone XR θα είναι καλύτερες από τις αναμενόμενες, ανεβάζοντας την πρόβλεψή του από 33 εκ.-35 εκ. σε 36 εκ.-38 εκ. μονάδες για το τρίμηνο των διακοπών.

Διαβάστε επίσης: Πόσο αδιάβροχα είναι το iPhone XS και το iPhone XS Max;

Αν η Apple πετύχει αυτούς τους αριθμούς, ο Kuo αναφέρει ότι θα ξεπεράσει τη ζήτηση του iPhone 8 από πέρυσι. Ο αναλυτής αποδίδει την αναδυόμενη επιτυχία του iPhone XR στη νέα οθόνη χωρίς bezels, τον νέο σχεδιασμό, τη δυνατότητα διπλής SIM και τη βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το σημείωμα προβλέπει επίσης ότι το XR θα κερδίσει την αγορά των smartphone όταν έρθει προς πώληση στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Ενώ οι περισσότερες εταιρείες βλέπουν μείωση 30-40% στις πωλήσεις smartphone μετά τις διακοπές, ο Kuo εκτιμά ότι η Apple θα αντιμετωπίσει μία πτώση της τάξεως του 25-30%.

Με τη βελτιωμένη εκτίμηση για το XR, ο Kuo πιστεύει ότι η Apple θα καταφέρει συνολικές αποστολές 78-83 εκατομμυρίων iPhones για το Q4, από την προηγούμενη πρόβλεψή του που μιλούσε για 75-80 εκατομμύρια μονάδες.

Τέλος, ο Kuo λέει ότι το XR θα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των πωλήσεων του iPhone της Apple για το 2019, προβλέποντας μία αύξηση της τάξεως του 10%.

Σε ξεχωριστή σημείωση, ο Kuo δήλωσε ότι πιθανότατα θα δούμε την Apple να συνεχίζει να εφοδιάζει τις ναυαρχίδες της με το πρότυπο αντίστασης στο νερό IP68. Ακολουθώντας τις προβλέψεις προμηθευτών, επιβεβαιώνει επίσης ότι κατά πάσα πιθανότητα η Apple θα παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα iPhone το 2019, ακολουθώντας το φετινό πρότυπο που θέλει δύο συσκευές OLED 5,8 ιντσών και 6,5 ιντσών μαζί με ένα μοντέλο LCD 6,1 ιντσών το επόμενο έτος.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορείτε να δείτε αν έχουν υποκλαπεί τα προσωπικά σας στοιχεία στο Facebook μετά την πρόσφατη παραβίαση;

Συμπεραίνουμε

Η Apple έκανε την κατάλληλη κίνηση φέτος και καταφέρνει με τον τρόπο αυτό να καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς προσφέροντας συσκευές σε όλα τα μεγέθη για όλα τα γούστα. Φυσικά, σημαντικό ρόλο στις Ευρωπαϊκές αγορές στην επιτυχία του XR θα είναι και η χαμηλή τιμή του, που λόγω μερικών “ελλείψεων” σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα θα είναι αισθητά πιο χαμηλή. Αναμένουμε επίσης και στη χώρα μας το iPhone XR να έχει επιτυχή πορεία δεδομένου του κοινού που θέλει μία οικονομική αλλά premium συσκευή σε ικανοποιητικό μέγεθος.