Google Pixel 3 XL vs iPhone XS Max: Ποια συσκευή έχει την καλύτερη κάμερα;

Google Pixel 3 XL vs iPhone XS Max: Ποια συσκευή έχει την καλύτερη κάμερα;
ired.gr

Η Google προ ολίγων ημερών παρουσίασε τις νέες της ναυαρχίδες με τις ονομασίες Pixel 3 και Pixel 3 XL. Με της υψηλής ποιότητας κάμερες, τους ταχύτατους επεξεργαστές αλλά και άλλες βελτιώσεις, οι νέες συσκευές ανταγωνίζονται στα ίσα το πιο πρόσφατο iPhone που ακούει στο όνομα iPhone XS Max.

Παρακάτω θα δούμε τη σύγκριση μεταξύ του Google Pixel 3 XL και του iPhone XS Max στον τομέα των καμερών ώστε να δούμε ποια από τις δύο συσκευές υπερτερεί.

Και το Pixel 3 XL αλλά και το Pixel 3 XL είναι εξοπλισμένα με ένα μονό φακό στα 12 MP στην οπίσθια κάμερα, ενώ η συσκευή της Apple φέρει ένα φακό που είναι στα 12 MP αλλά και έναν άλλο μορφής telephoto πάλι στα 12 MP.

Το σύστημα της διπλής κάμερας, επιτρέπει στο iPhone XS Max να τραβάει φωτογραφίες Πορτρέτο στις οποίες ενσωματώνεται ένα effect θολώματος του υποβάθρου (γνωστό ως bokeh), με το Pixel 3 XL να μπορεί να κάνει το ίδιο, αλλά μέσω software.

Στις νεότερες συσκευές της η Apple εισήγαγε κάποιες βελτιώσεις στο Portrait mode με τη βοήθεια του A12 Bionic, κάτι που δίνει το προβάδισμα στο XS Max έναντι του αντιπάλου του, όπως φαίνεται και παρακάτω. Το Pixel 3 XL φαίνεται να είναι ο νικητής όταν μιλάμε για την ανίχνευση των γωνιών, τις οποίες καλώς δε θολώνει τόσο πολύ, αλλά το XS Max ομολογουμένως φαίνεται πως τραβάει πιο καθαρές φωτογραφίες πορτρέτου.

Η Google διαφημίζει ένα “Super Res” zoom στο Pixel 3 XL, αλλά αναμφίβολα η μονή οπίσθια κάμερα της συσκευής, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον telephoto φακό της Apple.

Με το iPhone XS Max, η Apple εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό Smart HDR, που τραβάει πολλές φωτογραφίες με διαφορετικό exposure και τις συνδυάζει για να διαμορφώσει την ιδανική λήψη. Το Google Pixel 3 XL έχει ένα παρόμοιο HDR+ mode που κάνει το ίδιο πράγμα ώστε να υπάρξει περισσότερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες.

Στο test βλέπουμε να προτιμάται το Smart HDR για το iPhone επειδή είναι ικανό να διατηρεί περισσότερες λεπτομέρειες σε φωτεινές περιοχές όπως είναι ο ουρανός, με το Pixel 3 XL να μένει αρκετά πίσω.

Διαβάστε επίσης: Η Apple δωρίζει 1.000 Apple Watches σε ερευνητές για την κατανόηση των διατροφικών διαταραχών

Το Pixel 3 XL χρησιμοποιεί μία λειτουργία Night Shift που σχεδιάστηκε για να δημιουργεί φωτεινότερες και καθαρότερες φωτογραφίες από αυτές που το XS Max μπορεί να παράγει. Το Night Shift δεν έχει ενσωματωθεί στις νέες συσκευές, αλλά θα διατεθεί με update στο μέλλον, δημιουργώντας έναν καλό αντίπαλο για το XS Max.

Στις φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό και οι δύο συσκευές τα πήγαν περίφημα, αν και το Pixel 3 XL παρουσίασε περισσότερο θόρυβο. Στη λειτουργία πορτρέτου, το Pixel 3 XL ήταν καλύτερο από το iPhone XS Max.

Ως προς τις εμπρόσθιες κάμερες, το Pixel 3 XL ξεκάθαρα είναι ο απόλυτος νικητής. Το Portrait Mode λειτουργεί εξαιρετικά και στις δύο συσκευές, αν και το ομαδικό selfie mode, είναι κάτι που η Apple δεν μπορεί να συναγωνιστεί.

Όπως είναι αντιληπτό, τα συστήματα των καμερών των δύο συσκευών, έχουν τις αδυναμίες τους αλλά και τα δυνατά τους σημεία, οπότε όταν θέλουμε να πούμε ποια συσκευή έχει καλύτερη κάμερα, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως τελικά η τελική επιλογή είναι θέμα προτίμησης.

Για παράδειγμα, οι φωτογραφίες του XS Max φαίνονταν κάπως υπερβολικές ως προς το χρώμα. Επίσης οι φωτογραφίες με το Smart HDR ήταν κάπως πιο μαύρες, αν και πάλι αυτό δεν είναι αρνητικό αλλά το τι προτιμάει ο καθένας.

Ξεκάθαρα όμως και οι δύο συσκευές βγάζουν εντυπωσιακές φωτογραφίες που είναι σαφώς καλύτερες από αυτές που έβγαζαν οι προκάτοχοί τους.

Διαβάστε επίσης: iOS 12: Μετατρέψτε το πληκτρολόγιο του iPhone-iPad σε trackpad και επεξεργαστείτε οποιοδήποτε κείμενο ευκολότερα

Εσείς, ποια συσκευή θεωρείτε ότι βγάζει καλύτερες φωτογραφίες;