Η Apple δωρίζει 1.000 Apple Watches σε ερευνητές για την κατανόηση των διατροφικών διαταραχών

Η Apple δωρίζει 1.000 Apple Watches σε ερευνητές για την κατανόηση των διατροφικών διαταραχών
ired.gr

Η Apple δωρίζει 1.000 Apple Watches για να βοηθήσει τους πανεπιστημιακούς ερευνητές να ερευνήσουν και να κατανοήσουν τις διατροφικές διαταραχές, όπως είναι η υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η νευρική βουλιμία ...

Το CNBC αναφέρει ότι η μελέτη διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας θα ξεκινήσει σύντομα μια μελέτη που ονομάζεται BEGIN, με τα αρχικά να σημαίνουν Binge Eating Genetics Initiative, για να κατανοηθεί καλύτερα η υπερκατανάλωση τροφής. Οι άνθρωποι με διαταραχές στην κατανάλωση της τροφής συχνά τρώνε ανεξέλεγκτα μεγάλες ποσότητες τροφίμων σε μικρό χρονικό διάστημα. Εκείνοι που ακολουθούν με συμπεριφορές όπως ή υπερβολική άσκηση τυπικά διαγιγνώσκονται με νευρική βουλιμία.

Το σχολείο στοχεύει να προσλάβει 1.000 εθελοντές που έχουν υπερβολικές διατροφικές διαταραχές. Τα πρωταρχικά δεδομένα είναι ένα ημερολόγιο σκέψεων και συναισθημάτων που συλλέγονται μέσω μιας εφαρμογής που ονομάζεται Recovery Record. Ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα δεδομένα που αφορούν τους καρδιακούς παλμούς μπορούν επίσης να αποδειχθούν πολύτιμα.

Διαβάστε επίσης: Test: iPhone XS Max vs Samsung Galaxy Note 9: Ποια συσκευή έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας;

Οι ερευνητές θα παρακολουθήσουν τον καρδιακό ρυθμό των ελοντών χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα της συσκευής κατά τη διάρκεια του μήνα για να δουν αν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πριν από την τα επεισόδια. Είναι πιθανό ότι ένα επεισόδιο θα προκαλέσει κάποια βιολογική αλλαγή που θα εμφανιστεί στα δεδομένα που θα έχει συλλέξει το Apple Watch, σύμφωνα με τη Cynthia Bulik, διευθυντή του Center of Excellence for Eating Disorders στο UNC.

"Πρέπει να συλλέξουμε δεδομένα από πολλούς ανθρώπους για να δούμε με τι έχουμε να κάνουμε", δήλωσε η Bulik. "Θέλουμε να μάθουμε εάν όλο αυτό έχει βιολογική και συμπεριφορική υπογραφή."

Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πιστεύεται ότι πάσχουν από κάποιου είδους διατροφική διαταραχή οπότε ένας στόχος της μελέτης είναι να προσδιοριστεί αν θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη η δυνατότητα πρόβλεψης του φαινομένου της υπερφαγίας έγκαιρα (πριν εκδηλωθεί δηλαδή) - και η αποστολή ειδοποίησης στον χρήστη - ώστε να βοηθηθεί ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που πάσχουν από τις συγκεκριμένες παθήσεις.

Αρχικά κυκλοφόρησε στην αγορά ως μια πρακτική συσκευή για ειδοποιήσεις και δεδομένα. Με τον καιρό όμως η Apple έχει τοποθετήσει ολοένα και περισσότερο τη συσκευή Apple Watch στο χώρο της υγείας και της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης - από την παρακολούθηση των προπονήσεων έως την πρόληψη απειλητικών για τη ζωή καρδιακών παθήσεων.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα μπορούσε το Apple TV να μετατραπεί σε μία επιτυχημένη gaming πλατφόρμα;

Πρόσφατα, στην παρουσίαση του νέου Apple Watch 4 είδαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα το ρολόι να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα στον ασθενή και να ενημερώνει απευθείας τον επιβλέποντα ιατρό. Τέλος, το γεγονός ότι δεν υποστηρίζεται στη χώρα μας δε σημαίνει πως δε μιλάμε για ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.