iOS 12: Μετατρέψτε το πληκτρολόγιο του iPhone-iPad σε trackpad και επεξεργαστείτε οποιοδήποτε κείμενο ευκολότερα

iOS 12: Μετατρέψτε το πληκτρολόγιο του iPhone-iPad σε trackpad και επεξεργαστείτε οποιοδήποτε κείμενο ευκολότερα
ired.gr

Παρά τον ανταγωνισμό που έχει γνωρίσει η Apple στον τομέα των πληκτρολογίων για το iOS από τρίτους κατασκευαστές, το QuickType παραμένει για πολλούς το καλό αγαπημένο πληκτρολόγιο. Μέσα στις πολλές λειτουργίες, βρίσκεται και αυτή που μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το πληκτρολόγιο του iPhone και του iPad σε Trackpad, επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέξει κείμενο ή να μετακινήσει τον κέρσορα ανάλογα, εκεί που θέλει.

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν γράφουμε ένα μήνυμα κάνουμε κάποιο λάθος που φυσικά θέλουμε να διορθώσουμε. Το εικονικό trackpad επιτρέπει την άνετη επεξεργασία του κειμένου. Επιπλέον, με αυτό το κρυμμένο χαρακτηριστικό, μπορούμε να προσθέσουμε κείμενο, όπως κάποια πρόταση, σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμούμε.

Για να είμαστε ειλικρινείς, το “εργαλείο” αυτό εισήχθη για πρώτη φορά με το iOS 9 και το 3D Touch στο iPhone 6s το 2015. Δεδομένης της επιτυχίας του, μετά από αρκετή αναμονή, πλέον ήρθε σε όλες τις iOS συσκευές.

Μετατρέψτε το πληκτρολόγιο του iPhone και του iPad σε trackpad

Με το iOS 12, η Apple έκανε το trackpad mode διαθέσιμο σε όλες τις iOS συσκευές. Αν χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή που δε διαθέτει το 3D Touch, όπως είναι το iPhone 6, iPhone 5s ή το iPhone XR, απλά ανοίξτε μία από τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές όπως τα “Μηνύματα”, το “Pages” ή τις “Σημειώσεις”.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα μπορούσε το Apple TV να μετατραπεί σε μία επιτυχημένη gaming πλατφόρμα;

Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα πάνω στο space bar του πληκτρολογίου για να μπείτε στο trackpad mode. Όταν αυτό ενεργοποιηθεί, θα δείτε το εικονικό πληκτρολόγιο να είναι γκρι και τα πλήκτρα να έχουν κρυφτεί.

Στις συσκευές με 3D Touch μπορείτε να πατήσετε οπουδήποτε πάνω στο πληκτρολόγιο για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία trackpad.

Σημείωση: Στο iPad για να ενεργοποιήσετε το trackpad mode στο πληκτρολόγιο, θα πρέπει να τοποθετήσετε τα δύο δάχτυλά σας στο πληκτρολόγιο.

Μετακινήστε τον κέρσορα με το trackpad mode

Όπως προαναφέραμε, είναι εύκολο και απλό να μετακινήσετε τον κέρσορα όταν βρίσκεστε σε trackpad mode. Απλά σύρετε το δάχτυλο πάνω στη γκριζαρισμένη επιφάνεια για να τοποθετήσετε τον κέρσορα στο επιθυμητό σημείο.

Επιλέξτε κείμενο στη λειτουργία trackpad

Μην ανησυχείτε, είναι πάρα πολύ απλό. Ενεργοποιήστε το trackpad mode όπως είπαμε παραπάνω. Στη συνέχεια αφού πάτε τον κέρσορα εκεί που επιθυμείτε, πατήστε εντονότερα στο εικονικό πληκτρολόγιο. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε με τον κέρσορα.

Η διαδικασία διαφέρει σε συσκευές που δεν υποστηρίζουν το 3D Touch. Για να το επιτύχετε, ανοίξτε μία εφαρμογή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο. Πατήστε παρατεταμένα στο Spacebar για να μπείτε σε trackpad mode.

Τη στιγμή που θα πιέζετε το spacebar, χρησιμοποιήστε ένα άλλο δάχτυλο, πατώντας στο γκριζαρισμένο πληκτρολόγιο για να επιλέξετε κείμενο. Στη συνέχεια, απλά μετακινήστε τον κέρσορα επιλέγοντας το κείμενο.

Μόλις επιλέξετε το κείμενο που θέλετε πάρτε τα δάχτυλά σας από το πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια πατήστε μία φορά πάνω στο επιλεγμένο κείμενο για να σας εμφανιστούν οι γνωστές επιλογές (Αντιγραφή κ.λπ.).

Αυτό ήταν!

Μπορεί το “εργοστασιακό” πληκτρολόγιο της Apple να υστερεί σε ορισμένα σημεία σε σχέση με υλοποιήσεις τρίτων κατασκευαστών. Ωστόσο προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης, έχοντας ορισμένες “extra” χρήσιμες λειτουργίες.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Live Listen με τα AirPods στο iOS 12;

Αν έχετε την παραμικρή απορία σχετικά με την παραπάνω διαδικασία, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε κάτω στα σχόλια.