Test: iPhone XS Max vs Samsung Galaxy Note 9: Ποια συσκευή έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας;

Test: iPhone XS Max vs Samsung Galaxy Note 9: Ποια συσκευή έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας;
ired.gr

Πριν από περίπου ένα μήνα είδαμε το iPhone XS Max να κερδίζει κατά κράτος το Samsung Galaxy Note 9 σε ένα speedtest. Ωστόσο, χθες κυκλοφόρησε μία σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών που αφορά την μπαταρία, με το Note 9 να αναδεικνύεται νικητής, βγάζοντας εκτός μάχης το iPhone XS Max.

Το PhoneBuff χρησιμοποιώντας ένα χέρι-robot όπως και στην προηγούμενη δοκιμή, έθεσε αντίπαλες τις δύο ναυαρχίδες στη μάχη της αυτονομίας ανεβάζοντας φυσικά το αντίστοιχο video και στο YouTube.

Τη στιγμή που το Note 9 φέρει μία μπαταρία κατά 20% μεγαλύτερη από αυτή του iPhone XS Max, στα 4.000 mAh, αρκετοί θεώρησαν πως το εξελιγμένο A12 Bionic chip της Apple θα έκανε το θαύμα του στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης βγάζοντας νικητή το iPhone, κάτι που όπως φάνηκε στην πράξη, δεν έγινε.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Προσθέστε το Apple Music ή το Spotify στην εφαρμογή Google Maps στο iPhone

Το test αφορούσε καθημερινές διεργασίες στις δύο συσκευές, όπως είναι μία τηλεφωνική κλήση, μηνύματα, gaming, browsing, social media, προβολή video και διάφορα άλλα. Το PhoneBuff επιβεβαίωσε πως τα settings των συσκευών είχαν ρυθμιστεί αντίστοιχα και παρά του ότι το test έγινε δύο φορές, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Στο πρώτο test, το iPhone XS Max ήταν πιο αποδοτικό χάνοντας μόνο 3%, στη διάρκεια μίας τηλεφωνικής κλήσης μίας ώρας, τη στιγμή που η μπαταρία του Note 9 είχε υποχωρήσει κατά 5%. Το iPhone όμως έχασε έδαφος γρήγορα σε κάθε άλλο test. Τη στιγμή που το XS Max έμεινε από μπαταρία, το Note 9 είχε μείνει με 37%.

Αναμφίβολα πρόκειται για δύο συσκευές με πολύ καλές τιμές ως προς την αυτονομία που προ00.σφέρουν. Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός πως το μεν Note 9 έχει μπαταρία στα 4.000 mAh, ενώ το XS Max περιορίζεται στα 3.174 mAh.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα επιταχύνετε έως και 5 φορές το YouTube αν δε χρησιμοποιείτε το Google Chrome;

Αν οι δύο συσκευές είχαν (υποθετικά μιλώντας) το ίδιο μέγεθος μπαταρίας, θα μιλούσαμε υπό εντελώς διαφορετική βάση. Επίσης, ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο είναι και η ποιότητα των εφαρμογών. Δεν είναι λίγες οι φορές που διάφορες εφαρμογές δημιουργούν battery drain, όπως για παράδειγμα αυτή του Facebook. Πέρα όμως από αυτές τις παρατηρήσεις, το Note 9 ήταν αναμενόμενο να είναι ο νικητής, δεδομένου του μεγέθους της μπαταρίας του, αφού ένα chipset δε θα μπορούσε να καλύψει εύκολα μία διαφορά της τάξεως των 850 mAh.