Πώς θα μπορούσε το Apple TV να μετατραπεί σε μία επιτυχημένη gaming πλατφόρμα;

Πώς θα μπορούσε το Apple TV να μετατραπεί σε μία επιτυχημένη gaming πλατφόρμα;
ired.gr

Δεν είναι μυστικό πως το Apple TV δεν έχει μέχρι στιγμής λειτουργήσει σαν gaming πλατφόρμα για την Apple, αν και θα μπορούσε. Τον περασμένο μήνα, οι δημιουργοί του Minecraft, ανακοίνωσαν πως θα διακόψουν την υποστήριξη για το Apple TV, τη στιγμή που άλλοι developers εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του Apple TV στον τομέα του gaming.

Τώρα, το ArsTechnica μεταφέρει τις απόψεις διαφόρων προγραμματιστών, οι οποίοι εκφράζουν ανάμικτα συναισθήματα για τη χρήση του Apple TV ως gaming συσκευής.

Ο Ryan Cash, επικεφαλής developer του Team Alto, εξήγησε πως δεν το σόκαρε το γεγονός πως θα διακοπεί η υποστήριξη του Minecraft στο Apple TV, αλλά παραμένει αισιόδοξος σχετικά με το μέλλον της πλατφόρμας. Το προσόν του Apple TV, εξηγεί ο Cash, είναι πως πρόκειται για έναν καλό τρόπο ώστε να εισαχθεί ένα νέο μέρος του κοινού στο χώρο του gaming για πρώτη φορά:

“Δε με σόκαρε. Εννοώ πως για ένα παιχνίδι τέτοιου μεγέθους, μπορώ να δω γιατί δεν βρίσκουν την πλατφόρμα επιτυχημένη. Αν ήμουν εγώ στη θέση να λάβω μία αντίστοιχη απόφαση, μάλλον θα επέλεγα να μείνω εκεί. Τη στιγμή που η πλατφόρμα προς το παρόν δεν είναι και η μεγαλύτερη, συνεχίζει να αναπτύσσεται και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για συγκεκριμένους τύπους κοινού να βιώσουν το gaming για πρώτη φορά.”

Διαβάστε επίσης: Instagram guide: Φτιάξτε το δικό σας Instagram Nametag για να σας βρίσκουν οι φίλοι σας… πανεύκολα

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Alto Odyssey από την Team Alto, κυκλοφόρησε για το iPhone, το iPad και το Apple TV. Μιλώντας στο Ars, ο Cash θεώρησε την κυκλοφορία ως μία επιτυχία.

Ένας άλλος προγραμματιστής, ο Aaron Fothergill, CEO της Strange Flavour, σημείωσε πως η διακοπή της υποστήριξης του Apple TV από το Minecraft, μπορεί να έγινε και για πολιτικούς λόγους, δεδομένου ότι το παιχνίδι ανήκει στη Microsoft.

“Το Minecraft δε χρειάζεται παραπάνω υποστήριξη πέρα από ένα server, ακόμα και αν δεν ενημέρωναν την έκδοση για το Apple TV. Οπότε, το γεγονός ότι μπορεί τελικά να κρύβονται πολιτικά αίτια, σίγουρα πέρασε από το μυαλό μου”, εξήγησε.

Ο Fothergill ανέφερε επίσης ότι είναι εύκολο “να γράψεις” για το Apple TV και όταν η εταιρεία του κυκλοφόρησε παιχνίδια για την πλατφόρμα, δεν είχε κέρδη εκατομμυρίων, αλλά κατάφερε να καλύψει τα έξοδα δημιουργία της εκάστοτε εφαρμογής.

Τελευταίος, ο προγραμματιστής Patrich Hogan είπε στο Ars πως η Apple θα πρέπει να κάνει τρία πράγματα ώστε να αναζωογονήσει τον gaming τομέα του Apple TV.

Αρχικά, θα πρέπει να συμπεριλάβει ένα controller με όλες τις λειτουργίες μαζί με τη συσκευή, να την προωθήσει σαν μία gaming πλατφόρμα και να ξοδέψει αρκετά χρήματα ώστε να αναπτύξει την πλατφόρμα, προσεγγίζοντας μεγάλες εταιρείες στο χώρο του gaming μέσω συνεδρίων, ώστε να καταφέρει να καταλάβει μία καλή θέση στον χώρο των gaming platforms.

Διαβάστε επίσης: iOS 12 VS Android Pie: 5 χαρακτηριστικά που κάνουν το iOS 12 να υπερτερεί

Όπως και να το δει κάποιος, το Apple TV είναι μία συσκευή που σίγουρα δεν αγοράζουμε μόνο μόνο και μόνο για το gaming κομμάτι. Ωστόσο, η Apple θα μπορούσε “να το κυνηγήσει” με ένα τέτοιο τρόπο, ώστε να καταφέρει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ψυχαγωγικό κομμάτι της συσκευής. Θα θέλαμε να δούμε κορυφαίους τίτλους gaming στο Apple TV, αλλά μάλλον θα πρέπει και η Apple να απλώσει λίγο περισσότερο το χέρι προς τους developers αλλά και προς το κοινό της, ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για μία νέα εποχή στο gaming section.