Νέα οχήματα της Apple στους δρόμους του Los Angeles

Νέα οχήματα της Apple στους δρόμους του Los Angeles
ired.gr

Νέα οχήματα Apple Maps επόμενης γενιάς έχουν παρατηρηθεί στους δρόμους του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το Business Insider. Ενώ η Apple έχει χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν minivans για τη συλλογή δεδομένων χαρτογράφησης, τα νέα οχήματα είναι station wagon Subaru Impreza.

Το Subaru διαθέτει νέο εξοπλισμό LIDAR, τον οποίο δεν είχαμε δει ποτέ ούτε στα minivans της Apple Maps ούτε στα SUV της Lexus που χρησιμοποιεί για να δοκιμάσει τις ικανότητες του self-driving στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Η Apple συλλέγει δεδομένα στους δρόμους με οχήματα εξοπλισμένα με πολλαπλές κάμερες και προηγμένα συστήματα LIDAR από το 2015. Στην πραγματικότητα, αρχικά τα mini van προκάλεσαν φήμες για έρευνα της Apple σε ένα αυτόνομο όχημα. Φήμες οι οποίες αποδείχθηκαν αληθινές, αλλά τα minivans από το 2015 ήταν πάντα αφιερωμένα μόνο στην συλλογή πληροφοριών για τους χάρτες της Apple.

Apple Watch Series 4: Το πιο γρήγορο ρολόι που έφτιαξε ποτέ η Apple (speedtest video)

Η Apple χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συγκέντρωσε από τα οχήματα χαρτογράφησης της στο iOS 12, με την ανανεωμένη εφαρμογή Χάρτες που έχει ξαναχτιστεί από το μηδέν για καλύτερη ακρίβεια και περισσότερη λεπτομέρεια.

Η Apple δεν βασίζεται πλέον σε τρίτο πάροχο χαρτών, αλλά χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που έχει συλλέξει τα τελευταία τρία χρόνια από οχήματα που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Η νέα εφαρμογή Χάρτες, είναι ήδη διαθέσιμη στην Καλιφόρνια την τρέχουσα περίοδο, προσφέρει βελτιώσεις στην καταγραφή της κυκλοφορίας, τις οδικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, τα οδικά συστήματα, τις νέες κατασκευές και τις αλλαγές στους πεζόδρομους μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες και ακρίβεια στις απεικονίσεις του εδάφους όπως δέντρα, πάρκινγκ, σχήματα κτιρίων και άλλα.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Apple αποφάσισε να αλλάξει τον τύπο οχήματος χαρτογράφησης, ούτε τι νέο εξοπλισμό χρησιμοποιεί, αλλά οι προηγούμενες εκδόσεις έχουν συμπεριλάβει τέσσερις συστοιχίες LIDAR, οκτώ κάμερες, εξέδρα GPS, ένα εργαλείο μέτρησης προσαρτημένο στον πίσω τροχό για ακριβή μέτρηση απόστασης και τη λήψη φωτογραφιών, και μέσα στο όχημα υπάρχει ένα Mac Pro για την αποθήκευση όλων αυτών των δεδομένων.

Τα νέα οχήματα φαίνεται να περιορίζονται στο Λος Άντζελες αυτή τη στιγμή, αλλά μια παρόμοια εγκατάσταση εντοπίστηκε στο Σαν Φρανσίσκο σε ένα άσπρο Subaru χωρίς το σήμα κάποιας εταιρείας. Αν η Apple χρησιμοποιεί ένα νέο τύπο οχήματος χαρτογράφησης, θα μπορούσαμε σύντομα να το δούμε σε άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ρυθμίστε την “Ώρα ύπνου” και κερδίστε πολύτιμες ώρες… ύπνου

Η Apple διατηρεί μια πλήρη λίστα με όλες τις τοποθεσίες όπου συλλέγει δεδομένα χαρτογράφησης ανά πάσα στιγμή για "μελλοντικές ενημερώσεις των Χαρτών της Apple" στον ιστότοπό της. Μέχρι τώρα δεν έχουμε βρει κάποια αναφορά για την συλλογή δεδομένων στην Ελλάδα, οπότε μην περιμένετε να δείτε κάποιο όχημα της Apple σύντομα στους δρόμους.