Ακόμη καλύτερη διαχείριση ενέργειας στα επόμενα iPhone: Συμφωνία ύψους 600$ εκατ.

Ακόμη καλύτερη διαχείριση ενέργειας στα επόμενα iPhone: Συμφωνία ύψους 600$ εκατ.
ired.gr

Η Apple ολοκλήρωσε μια συμφωνία συνεργασίας με τη Dialog Semiconductor για την άδεια χρήσης της τεχνολογίας διαχείρισης ενέργειας του iPhone, συμφωνία αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων. 


Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Apple θα αποκτήσει μερικά από τα περιουσιακά στοιχεία της γαλλο-γερμανικής εταιρείας τσιπ και 300 άτομα από το προσωπικό, το οποίο είναι περίπου το 16% του εργατικού δυναμικού της Dialog.

Η Dialog ανακοίνωσε ότι η Apple θα της καταβάλει 300 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για τη συναλλαγή και θα προκαταβάλει επιπλέον 300 εκατομμύρια δολάρια για τα προϊόντα που θα παραδοθούν στην Apple για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σχολιάζοντας τα νέα, η Apple SVP Johny Srouji είπε στην TechCrunch:

“Η Dialog έχει βαθιά γνώση στην ανάπτυξη τσιπ και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτή την ταλαντούχα ομάδα μηχανικών που έχουν υποστηρίξει τα προϊόντα μας μέχρι τώρα και πλέον εργάζονται απευθείας για την Apple. Η σχέση μας με την Dialog άρχισε με τα πρώτα iPhone και προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της μακράς σχέσης μαζί τους.”

Apple Watch Series 4: Το πιο γρήγορο ρολόι που έφτιαξε ποτέ η Apple (speedtest video)

Οι μετοχές της Dialog έπεσαν στα τέλη του 2017 όταν η εταιρεία παραδέχτηκε ότι η Apple, ο κορυφαίος πελάτης της, θα μπορούσε να κατασκευάσει τα δικά της τσιπ διαχείρισης ενέργειας για τα μελλοντικά iPhone χωρίς τη βοήθεια του κατασκευαστή.

Αυτό ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για την Dialog, η οποία σχεδιάζει αποκλειστικά το τρέχον κύριο τσιπ διαχείρισης ενέργειας για τα μοντέλα iPhone, iPad και Apple Watch. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple κατέγραψε σχεδόν τα τρία τέταρτα των εσόδων της Dialog Semiconductor το 2016.

Ωστόσο, η τωρινή συμφωνία δίνει το χρόνο στην Dialog για να μειώσει την εξάρτησή της από την Apple, η οποία ο κατασκευαστής τσιπ προβλέπει ότι θα αντιπροσωπεύει τα τρία τέταρτα των πωλήσεών της κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Dialog, Jalal Bagherli, δήλωσε στο Reuters ότι ο  κατασκευαστής τσιπ θα μπορούσε τώρα να προσβλέπει σε ένα "διαχειριζόμενο, ομαλό" μετασχηματισμό της επιχείρησης καθώς επιδιώκει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε άλλες αγορές που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν home speakers, fitness trackers ή έξυπνα ρολόγια.

Ρυθμίστε την “Ώρα ύπνου” και κερδίστε πολύτιμες ώρες… ύπνου


Η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια τεράστια επένδυση για την Apple, η οποία θα αναλάβει την διαχείριση της Dialog στην Ιταλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, επεκτείνοντας σημαντικά την έρευνα και ανάπτυξη των τσιπ σε όλη την Ευρώπη. Με κάθε επιφύλαξη για την έγκριση της από τις αρχές, η συμφωνία αναμένεται να κλείσει και να τεθεί σε λειτουργία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.