Το iOS 12 έχει εγκατασταθεί στο 53% των συσκευών των τεσσάρων τελευταίων ετών

Το iOS 12 έχει εγκατασταθεί στο 53% των συσκευών των τεσσάρων τελευταίων ετών
ired.gr

Το λειτουργικό σύστημα iOS 12 της Apple, που κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου, έχει πλέον εγκατασταθεί στο 53% των ενεργών συσκευών που εισήχθησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Η Apple κοινοποίησε τα στατιστικά στοιχεία εγκατάστασης στη σελίδα υποστήριξης στο App Store για προγραμματιστές, η οποία ενημερώθηκε χθες. 

Τα ποσοστά εγκατάστασης του iOS αναλύονται με νέο τρόπο. Το 53% ισχύει μόνο για τις συσκευές που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ως προς όλες τις συσκευές, το 50% “τρέχει” το iOS 12. 

ios 12 vs ios 11

Από τις συσκευές που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το 40% τρέχει το iOS 11 ενώ το 7% τρέχει μια παλαιότερη έκδοση του iOS. Μεταξύ όλων των συσκευών, το 39% εξακολουθεί να τρέχει το iOS 11, ενώ το 11% χρησιμοποιεί μία παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. 

Τα δεδομένα της Apple συμβαδίζουν με τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS 12 που αναφέρει το Mixpanel. Πριν από μια εβδομάδα, το Mixpanel ανέφερε ότι περίπου το 46% των συσκευών τρέχει το iOS 12. 

Διαβάστε επίσης: Apple Mac: Σημαντική πτώση στις πωλήσεις για το τρίτο τετράμηνο του 2018

Η υιοθέτηση του iOS 12 ξεπέρασε τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS 11 την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι. Στις αρχές Οκτωβρίου του 2017, το iOS 11 είχε εγκατασταθεί μόνο στο 38,5% των συσκευών περίπου. Χρειάστηκε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου ώστε η υιοθέτηση του iOS 11 να χτυπήσει το 50%, με βάση τους επίσημους αριθμούς της Apple πάντα. 

ios 12 υιοθέτηση

Τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS 12 συμβαδίζουν με τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS 10 το 2016. Στις 11 Οκτωβρίου 2016, το iOS 10 είχε ήδη εγκατασταθεί στο 54% των ενεργών συσκευών. 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πελάτες επιλέγουν να εγκαταστήσουν το iOS 12 με ταχύτερο ρυθμό, δεδομένων των βελτιώσεων ταχύτητας που έγιναν από τους τεχνικού λογισμικού της Apple. Σε παλαιότερες συσκευές, οι βελτιώσεις απόδοσης είναι ακόμα πιο αισθητές κάνοντας τις συσκευές να αποκρίνονται εξαιρετικά, δεδομένων των χρόνων που φέρουν στην πλάτη τους. 

Στο iPhone 6 Plus, για παράδειγμα, οι εφαρμογές εκκινούν μέχρι 40% γρηγορότερα, ενώ το πληκτρολόγιο μπορεί να εμφανιστεί έως και 50% γρηγορότερα. Το άνοιγμα της κάμερας στην οθόνη κλειδώματος για λήψη μιας φωτογραφίας μπορεί να γίνει έως και 70% γρηγορότερα. 

iphone x

Η Apple έχει κάνει τα animations πιο ομαλά και με καλύτερη απόκριση σε όλο το λειτουργικό σύστημα, έτσι ώστε η πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου, η κύλιση σε εφαρμογές και γενικότερα το scrolling αλλά και το multitasking, να είναι smooth. 

Η υιοθέτηση του iOS 12 είναι πιθανό να κάνει ένα μεγάλο άλμα με την κυκλοφορία του iOS 12.1, μιας ενημερωμένης έκδοσης που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο (beta). Το iOS 12.1 θα εισάγει την υποστήριξη της eSIM στο iPhone XS και XS Max, θα υποστηρίζει το Group FaceTime, ένα χαρακτηριστικό που αφαιρέθηκε πριν διατεθεί το iOS 12, και θα περιλαμβάνει νέα emoji.

Διαβάστε επίσης: iPad Pro με Face ID, 4K HDR video, USB Type-C και πολλά ακόμα

Μερικές σκέψεις

Αναμφίβολα το iOS 12 έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις τις οποίες μπορούμε να παρατηρήσουμε, αφού όντως η απόκριση των συσκευών έχει βελτιωθεί. Η υιοθέτησή του λοιπόν, από το μεγαλύτερο μέρος των συσκευών δεν εκπλήσσει και μάλλον είναι δικαιολογημένη. Άλλωστε γνωρίζαμε πριν αυτό παρουσιαστεί, πως θα φέρει βελτιώσεις απόδοσης, δείχνοντας την πρόθεση της Apple να αφήσει πίσω της τις αστοχίες και τα λάθη που έγιναν πέρσι με το iOS 11.