Πρέπει η Apple να συνεργαστεί περισσότερο με την Google;

Πρέπει η Apple να συνεργαστεί περισσότερο με την Google;
ired.gr

Είναι αλήθεια ότι η Google έχει εφαρμόσει φανταστική τεχνολογία στο Pixel 3.

Μερικές από αυτές τις τεχνολογίες θα ήταν καλό η Apple να τις αναπτύξει στα επόμενα iPhone. Η Google ανακοίνωσε τις νέες συσκευές Pixel 3 και Pixel 3 XL στην ίσως πιο εντυπωσιακή διαρροή πληροφοριών, αφού αυτή τη φορά δεν διέρρευσαν απλά φωτογραφίες του προϊόντος, αλλά είναι οι συσκευές πωλούνται κρυφά αρκετές ημέρες και εβδομάδες πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μία “S” χρονιά (κάνοντας τη σύγκριση με το iPhone) το νέο Pixel δεν έχει καινοτόμο σχεδιασμό, απλά έχουν διορθωθεί μερικά χαρακτηριστικά που σίγουρα χρειαζόντουσαν βελτίωση.

iPhone XS Max vs iPhone X: Ποια είναι η καλύτερη οθόνη iPhone;

Λογισμικό κάμερας

Για μερικούς Είναι προφανές ότι η Google έχει μία από τις καλύτερες κάμερες στην αγορά, μερικοί μπορεί να πουν ακόμη ότι είναι και η καλύτερη, παρότι δεν πρόκειται για την καλύτερη κάμερα σε επίπεδο Hardware.

Η Google επιμένει στη χρήση μιας κάμερας καθώς επικεντρώνεται περισσότερο στο λογισμικό το οποίο υποστηρίζει την εντυπωσιακή λειτουργία της κάμερας παρά στο Hardware.

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της κάμερας είναι η νυχτερινή λειτουργία στην οποία γίνονται πολλές λήψεις, όπως στο HDR, αλλά αντί για την αποτύπωση του μέγιστου Dynamic Range προσπαθεί να συνθέσει την πιο λεπτομερή φωτογραφία στο σκοτάδι.

Η πιο σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι αυτές λειτουργίες μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή καθώς βασίζονται καθαρά στο λογισμικό της Google. Οπότε οι μεγάλες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας όπως η Apple και η Samsung μπορούν να προσθέσουν εάν θέλουν τις συγκεκριμένες λειτουργίες στις συσκευές τους.

Σίγουρα υπάρχει ένας ανταγωνισμός μεταξύ όλων των εταιρειών στον χώρο της τεχνολογίας, αλλά από την πλευρά του χρήστη, οποιαδήποτε συνεργασία μπορεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης και καλύτερο αποτέλεσμα είναι καλοδεχούμενη.

Οδηγός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα εργαλεία στιγμιοτύπου οθόνης στο macOS Mojave

USB-C και γρήγορη φόρτιση

Παρότι οδεύουμε σε έναν “ασύρματο τεχνολογικό παράδεισο”, για την αποδοτική φόρτιση και μεταφορά δεδομένων είμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό το “στόχο”. Η ταχεία φόρτιση αποτελεί ένα προνόμιο του Google Pixel και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ειδικούς φορτιστές και ειδικά καλώδια. Βέβαια στην περίπτωση του USB-C υπάρχει πληθώρα επιλογών για τους χρήστες. Με τις φήμες που ακούγονται ότι το επόμενο iPad Pro θα έχει θύρα USB-C, περιμένουμε στο μέλλον όλες οι συσκευές να ακολουθούν το ίδιο πρότυπο και να υπάρχει ένα και μόνο Universal καλώδιο.

Παρά την υπεροχή του iPhone βλέπουμε ότι υπάρχει ακόμα χώρος για βελτίωση και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση της τεχνολογικής εξέλιξης των φορητών συσκευών.