iPad Pro με Face ID, 4K HDR video, USB Type-C και πολλά ακόμα

iPad Pro με Face ID, 4K HDR video, USB Type-C και πολλά ακόμα
ired.gr

Η Apple αναμένεται να πραγματοποιήσει ένα event αυτό το μήνα για να εισάγει τα νέα μοντέλα iPad Pro 2018, νέους Mac και πολλά άλλα. Πολλά από αυτά έχουν επιβεβαιωθεί από στοιχεία μέσα στο iOS 12.1 beta, τα οποία περιλαμβάνουν αναφορές σε μια συσκευή iPad2018Fall.

Χθες, πηγές που γνωρίζουν την ανάπτυξη του νέου iPad Pro 2018 προσφέρουν πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή, τις δυνατότητές και τα χαρακτηριστικά της και πολλά άλλα.

Οι κωδικοί για τα μοντέλα Wi-Fi του iPad Pro 2018 θα είναι iPad8,1, iPad8,2, iPad8,5 και iPad8,6. Εν τω μεταξύ, τα cellular μοντέλα θα είναι τα iPad8,3, iPad8,4 και iPad8,7 και iPad8,8.

ipad pro

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν δύο μοντέλα Wi-Fi και δύο μοντέλα LTE και στις δύο επιλογές μεγέθους.

Επεξεργαστής A12X

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το νέο iPad θα έχει ένα νέο επεξεργαστή A12X, όπου θα είναι μία ακόμα πιο γρήγορη έκδοση από τον επεξεργαστή A12 που ενσωματώθηκε στα μοντέλα iPhone του φετινού έτους. Αυτός ο νέος επεξεργαστής θα περιλαμβάνει την ακόμα πιο ισχυρή GPU A12X, σύμφωνα με πηγές. Ο κωδικός αριθμός του επεξεργαστή είναι T8027 και η κωδική ονομασία του είναι Vortex, όπως φαίνεται σε προηγούμενες αναφορές.

Διαβάστε επίσης: iPhone XS Max vs iPhone X: Ποια είναι η καλύτερη οθόνη iPhone;

Οθόνη iPad Pro 2018

Τα νέα iPad Pros θα έχουν οθόνη από άκρη σε άκρη και δεν θα διαθέτουν Home button, όπως ήδη έχουμε δει και στο iPhone. Σε αντίθεση με το iPhone, ωστόσο, το iPad Pro δεν θα έχει notch.

Παρόλο που τα νέα μοντέλα iPad Pro 2018 θα έχουν λεπτότερα περιθώρια, θα καταφέρουν να φιλοξενήσουν το σύστημα κάμερας TrueDepth που είναι απαραίτητο για το Face ID.

ipad pro

Face ID σε οριζόντια διάταξη

Το 2018 iPad Pro θα περιλαμβάνει Face ID με τον ίδιο επεξεργαστή σήματος εικόνας όπως το iPhone XS, το iPhone XS Max και το iPhone XR. Επιπλέον, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η αναγνώριση προσώπου στο νέο iPad Pro θα λειτουργεί τόσο σε κάθετη όσο και σε οριζόντια διάταξη, ενώ δε θα λειτουργεί ανάποδα.

Η διαδικασία διαμόρφωσης του Face ID στα νέα iPads θα είναι παρόμοια με τη διαδικασία που εισήχθη με το iPhone X. Ωστόσο, παρά την υποστήριξη της οριζόντιας διάταξης, η διαδικασία εγκατάστασης πρέπει να ολοκληρωθεί σε κατακόρυφο προσανατολισμό.

Δεν είναι σαφές εάν η υποστήριξη οριζόντιας διάταξης για το Face ID απαιτεί κάποιο ειδικό Hardware ή εάν μπορεί να διατεθεί και στα iPhones με μια απλή ενημέρωση λογισμικού.

apple pencil

Εξωτερικές Οθόνες

Με τη θύρα USB-C, το iPad Pro 2018 θα μπορεί να στέλνει βίντεο βίντεο ποιότητας 4K HDR σε εξωτερικές οθόνες. Για να συμπεριληφθεί αυτή η λειτουργία, θα υπάρχει ένα νέο παράθυρο στην εφαρμογή ρυθμίσεων, όπου οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν την ανάλυση, το HDR, τη φωτεινότητα και άλλες ρυθμίσεις για συνδεδεμένες εξωτερικές οθόνες.

Νέο Apple Pencil

Μια νέα έκδοση του Apple Pencil θα κυκλοφορήσει για το iPad Pro 2018, λένε οι μέχρι τώρα αναφορές. Η νέα γραφίδα της Apple θα συνδυαστεί με το iPad Pro, όπως και με τα AirPods ή το HomePod. Η εναλλαγή μεταξύ των συσκευών θα είναι δυνατή χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί το Apple Pencil στη θύρα φόρτισης. Δεν είναι σαφές εάν το τρέχον μοντέλο Apple Pencil θα λειτουργεί με το νέο iPad.

ipad pro

Magnetic Connector

Το νέο iPad Pro θα έχει μια ολοκαίνουργια υποδοχή για αξεσουάρ. Ο Magnetic Connector θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του iPad και θα επιτρέπει τη σύνδεση διαφόρων αξεσουάρ, όπως μια νέα έκδοση του Smart Keyboard και άλλων αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα εργαλεία στιγμιοτύπου οθόνης στο macOS Mojave

Εσάς, πώς σας φαίνεται το νέο iPad Pro; Πείτε μας τη γνώμη σας κάτω στα σχόλια.