Πότε θα πρέπει να περιμένουμε το event του Οκτωβρίου από την Apple;

Πότε θα πρέπει να περιμένουμε το event του Οκτωβρίου από την Apple;
ired.gr

Με το iPhone XS, το iPhone XS Max και το Apple Watch Series 4 να έχουν κυκλοφορήσει, μπορούμε τώρα να στρέψουμε την προσοχή μας τις μελλοντικές Apple συσκευές για τη φετινή χρονιά. Εάν οι φήμες είναι ενδεικτικές, πιθανότατα θα επιστρέψουμε στο Cupertino αυτό το μήνα για ένα νέο event. 

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κανένα event για τον Οκτώβριο, αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον να ψάχνουμε για πιθανές ημερομηνίες με βάση τα προηγούμενα χρόνια. Η Apple διοργάνωσε ένα event τον Οκτώβριο τα έξι από τα τελευταία οκτώ χρόνια, με το 2015 και το 2017 να είναι οι εξαιρέσεις. 

apple event

Όλα εκτός από ένα από τα events του Οκτωβρίου είχαν επικεντρωθεί στο Mac, στο iPad ή και στα δύο. Η μόνη εξαίρεση είναι η 4η Οκτωβρίου 2011, όταν η Apple παρουσίασε το iPhone 4S με τη Siri. Η Apple δεν διεξήγαγε κάποιο event το Σεπτέμβριο του 2011, ώστε το event της 4ης Οκτωβρίου να μπορεί να θεωρηθεί ως το iPhone keynote για το έτος. 

Το 2011, τα γεγονότα του Οκτωβρίου έπεσαν στο δεύτερο μισό του μήνα, μεταξύ 16 Οκτωβρίου και 27 Οκτωβρίου. Φέτος, υπάρχει μια καλή πιθανότητα οποιαδήποτε πιθανή εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του μήνα. 

ipad pro

Ένας μεγάλος λόγος είναι ότι η Google οργανώνει μια εκδήλωση την επόμενη Τρίτη, 9 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να αποκαλύψει τα Pixel 3 smartphones της. Η Apple τελεί συνήθως εκδηλώσεις την Τρίτη, Τετάρτη ή Πέμπτη, αλλά όλες αυτές οι μέρες την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται πολύ κοντά στο Google event. 

Η Apple σίγουρα δεν χρειάζεται να παίξει φιλικά απέναντι στη Google, αλλά πιθανότατα δεν θα ήθελε να προκαλέσει ταξιδιωτικό χάος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, των οποίων τα συνεργεία θα αναγκαστούν να πετάξουν από τη Νέα Υόρκη στο Cupertino, περίπου 3.000 μίλια μακριά, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα. 

Διαβάστε επίσης: iOS 12 VS Android Pie: 5 χαρακτηριστικά που κάνουν το iOS 12 να υπερτερεί

Επομένως, κατά πάσα πιθανότητα, εξετάζουμε ένα event στη δεύτερη ή τρίτη §εβδομάδα του Οκτωβρίου, κάνοντας τις ακόλουθες ημερομηνίες δυνατές:

  • Τρίτη, 16 Οκτωβρίου ή Τρίτη, 23 Οκτωβρίου
  • Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου ή Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου
  • Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ή Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

Η Apple συνήθως προσκαλεί τα μέσα ενημέρωσης στα events του Οκτωβρίου, επτά ή οκτώ ημέρες νωρίτερα, οπότε οι προσκλήσεις θα μπορούσαν να βγουν από την επόμενη Τρίτη. 

iphone xr

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το iPhone XR θα εμφανιστεί στην εκδήλωση. Η Apple παρουσίασε ήδη το πολύχρωμο smartphone στο keynote του Σεπτεμβρίου, αλλά οι προπαραγγελίες δεν θα ξεκινήσουν πριν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, με τις συσκευές να είναι διαθέσιμες την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. 

Μια πιθανότητα είναι ότι η Apple θα κάνει την παρουσίασή της την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και θα ανακεφαλαιώσει κάποιες από τις δυνατότητες του iPhone XR για να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον πριν από τις προπαραγγελίες την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου. Άλλα νέα προϊόντα iPad Pro και Mac που ανακοινώθηκαν θα μπορούσαν επίσης να διατίθενται για προπαραγγελία.

mac mini

Αλλά με πολλά άλλα προϊόντα που περιμένουμε να ανακοινωθούν, είναι αβέβαιο αν η Apple θα έχει χρόνο να χωρέσει το iPhone XR στην παρουσίαση. Σε αυτή την περίπτωση, η Apple θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή της την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα νέα iPads και Mac θα μπορούσαν να κλέψουν αρκετή από τη δόξα του iPhone XR. 

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός του Οκτωβρίου αναμένεται να σηματοδοτήσει την εισαγωγή επανασχεδιασμένων μοντέλων iPad Pro με Face ID και λεπτότερα πλαίσια οθόνης. Επίσης, αναμένεται μια σειρά νέων υπολογιστών Mac, όπως MacBook ή MacBook Air, καθώς και ανανεωμένα μοντέλα iMac και Mac mini. 

Φυσικά, η Apple θα μπορούσε να επιλέξει να ανακοινώσει πολλά από αυτά τα προϊόντα με δελτία τύπου, αλλά επανασχεδίασε τα iPad Pro μοντέλα και το Mac mini με τις ενημερώσεις σε άλλες σειρές προϊόντων να φαίνεται πως θέλουν λίγο χρόνο επί σκηνής.

imac

Υπάρχουν επίσης πολλές ασάφειες για το event του Οκτωβρίου. Για παράδειγμα, η Apple δήλωσε ότι το AirPower θα κυκλοφορήσει το 2018, προτού αφαιρέσει όλες τις πληροφορίες εκτός από μία αναφορά στον ιστότοπό της τον περασμένο μήνα. Η Apple δεν έχει σχολιάσει το AirPower από τότε, αλλά ίσως να μας το επιφυλάσσει για έκπληξη. 

Εάν τελικά το AirPower έρθει, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να συνοδεύεται από ένα νέο ζεύγος AirPods με προαιρετική θήκη ασύρματης φόρτισης, όπως έδειξε η Apple πέρυσι. Και ενώ είναι λιγότερο πιθανό, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα HomePod χαμηλότερης τιμής ή ένα ενημερωμένο Apple Pencil που θα διατεθεί σε κάποια χρονική στιγμή αργότερα αυτό το μήνα. 

Διαβάστε επίσης: Τι περιμένουμε μέσα στον Οκτώβριο από την Apple;

Εσείς πιστεύετε πως θα πρέπει να περιμένουμε ένα Apple event μέσα στον Οκτώβρη;