Η κάμερα του iPhone XS κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο DxOMark: μία από τις καλύτερες κάμερες σε φορητή συσκευή

Η κάμερα του iPhone XS κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο DxOMark: μία από τις καλύτερες κάμερες σε φορητή συσκευή
ired.gr

Το DxOMark δημοσίευσε ένα πλήρες review του συστήματος της κάμερας του iPhone XS. Ερχόμενο με σκορ 105 μονάδες, το flagship iPhone κέρδισε στην απόδοση της κάμερας όλων των άλλων smartphones, εκτός από το P20 Pro της Huawei που φέρει τριπλή οπίσθια κάμερα.

Το DxOMark αξιολογεί τις κάμερες βάσει της συνδυασμένης βαθμολογίας για την απόδοση των φωτογραφιών και των βίντεο. Με αυτό κατά νου, το iPhone XS Max που δοκιμάστηκε από το DxO σημείωσε σημαντικά υψηλότερο σκορ από το iPhone X, το οποίο κέρδισε 97 βαθμούς πέρυσι. Η εταιρεία σημειώνει ότι δοκιμάστηκε μόνο το XS Max, αλλά αναμένει ότι το XS θα έχει αντίστοιχες επιδόσεις, αφού οι δύο συσκευές έχουν τα ίδια συστήματα κάμερας.

iphone xs camera

Το DxO σημειώνει ότι ενώ οι λίγες αναβαθμίσεις υλικού στο σύστημα των καμερών του iPhone  XS είναι πολύτιμες, οι αλλαγές λογισμικού είναι πιο αισθητές.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησε η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση για το iOS 12.1 και για το macOS Mojave 10.14.1

Στο λογισμικό και στην πλευρά της επεξεργασίας των εικόνων, οι βελτιώσεις είναι πιο προφανείς. Κατά τη διάρκεια της λήψης φωτογραφιών, η κάμερα καταγράφει συνεχώς ένα buffer πολλαπλών πλαισίων σε διαφορετικά exposures, επιτρέποντας την ελάχιστη καθυστέρηση κλείστρου και της διεργασίας του HDR, κάτι που είναι μοναδικό στο νέο iPhone.

iphone xs camera

Φωτογραφίες

Για το κομμάτι των φωτογραφιών, το DxO έκρινε ότι το iPhone XS Max θα μπορούσε να έχει καλύτερη απόδοση ζουμ, αλλά σημείωσε ένα εντυπωσιακό σκορ 110 μονάδων.

iphone xs camera

Συνολικά, ωστόσο, η ποιότητα της εικόνας εξακολουθεί να είναι πολύ καλή και το iPhone XS Max το οποίο επιτυγχάνει ένα εξαιρετικό σκορ φωτογραφίας 110 βαθμών. Εκτός από τη λήψη εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφιών σε έντονο φως, η κάμερα του iPhone XS Max είναι επίσης πολύ αξιόπιστη, επιτυγχάνοντας σταθερά καλά αποτελέσματα μετά τη λήψη. Το σύστημα autofocus είναι από τα καλύτερα που δοκιμάσαμε και οι εικόνες που έχουν ληφθεί στη λειτουργία Πορτραίτο της Apple δείχνουν το πόσο καλά απομονώνεται το θέμα.

Απόδοση βίντεο

Για το κομμάτι των δοκιμών που αφορούν το βίντεο, το iPhone XS Max σημείωσε 96 βαθμούς με αστάθειες της εσωτερικής ισορροπίας λευκού που αποτελούν μία από τις αδυναμίες του. σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, η κάμερα του iPhone XS Max τα πήγε περίφημα.

iphone xs xs max

Το iPhone της Apple XS Max πέτυχε μία εξαιρετική βαθμολογία βίντεο 96 βαθμών, χάρη στην εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Η συνολική βαθμολογία προέρχεται από έναν αριθμό υπο-σκορ με τον ίδιο τρόπο όπως στις φωτογραφίες: Έκθεση (88), Χρώμα (88), Αυτόματη εστίαση (91), Texture (58), Θόρυβος (75) , και σταθεροποίηση (94).

Ενώ αυτό δεν επηρεάζει το σύστημα βαθμολόγησης, το DxO σημειώνει πως ο αισθητήρας του iPhone XS σε σύγκριση με άλλα smartphones είναι πολύ καλύτερος.

Διαβάστε επίσης: Δεν μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το iOS 12; Δείτε μερικές πιθανές λύσεις

Για μια ολοκληρωμένη ματιά στο πώς πραγματοποιήθηκε το test των καμερών για το iPhone XS καθώς και για περισσότερες συγκρίσεις δίπλα-δίπλα με άλλα κορυφαία smartphones, διαβάστε την πλήρη επισκόπηση του DxOMark εδώ.