Κυκλοφόρησε η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση για το iOS 12.1 και για το macOS Mojave 10.14.1

Κυκλοφόρησε η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση για το iOS 12.1 και για το macOS Mojave 10.14.1
ired.gr

Η Apple κυκλοφόρησε τη δεύτερη δοκιμαστική έκδοση της επερχόμενης έκδοσης iOS 12.1 στους προγραμματιστές, δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης beta και λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του iOS 12, της major νέας έκδοσης του λογισμικού iOS για φέτος. 

Οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν λήψη της νέας iOS beta έκδοσης 12.1 από το Developer Center της Apple ή μέσω OTA μόλις εγκατασταθεί το σωστό προφίλ από το Developer Center. 

Το iOS 12.1 εισάγει πολλά νέα χαρακτηριστικά που η Apple υποσχέθηκε ότι θα έρθουν στις νέες συσκευές iPhone XS και XS Max. Εισάγεται η υποστήριξη για την eSIM, η οποία είναι μια ψηφιακή SIM που επιτρέπει την ενεργοποίηση ενός πλάνου δεδομένων από έναν φορέα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί μια φυσική κάρτα SIM. 

iphone ios 12

Οι πάροχοι θα πρέπει να δώσουν την υποστήριξη για την eSIM, το οποίο είναι πιθανό να συμβεί μετά τον ερχομό του iOS 12.1. Στις ΗΠΑ, η AT & T, η Verizon και η T-Mobile θα υποστηρίξουν την eSIM. Στη χώρα μας μέχρι στιγμής, δε φαίνεται να υπάρχει τέτοιο πλάνο από κάποιον πάροχο.

Η ενημέρωση του iOS 12.1 φέρνει μια νέα λειτουργία ρύθμισης βάθους σε πραγματικό χρόνο, η οποία επιτρέπει την προσαρμογή του βάθους πεδίου των φωτογραφιών στη λειτουργία Πορτρέτο προτού τις τραβήξετε. Αυτή τη στιγμή, στο iOS 12, το Depth Control είναι διαθέσιμο μόνο για επεξεργασία μετά τη λήψη. 

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούμε να μετρήσουμε το υψόμετρο στο οποίο βρισκόμαστε χρησιμοποιώντας το iPhone;

Εάν πιέσετε το εικονίδιο "F" στο επάνω μέρος της οθόνης κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας , μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα της θόλωσης του φόντου σε μια εικόνα. 

Εκτός από αυτές τις λειτουργίες των iPhone XS και XS Max, το iOS 12.1 επαναφέρει τη λειτουργία FaceTime Group που καταργήθηκε από το iOS 12 κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου. Το ομαδικό FaceTime ήταν παρόν σε πολλές beta εκδόσεις αλλά τελικά αφαιρέθηκε επειδή η Apple χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να το δοκιμάσει. 

ios 12

Το Group FaceTime έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες iPhone και Mac να πραγματοποιούν συνομιλίες βίντεο και ήχου με έως και 32 συμμετέχοντες ταυτόχρονα, έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα εφέ της κάμερας. 

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα emoji έρχονται στο iOS 12.1 beta, με επιλογές που συμπεριλαμβάνουν κόκκινα μαλλιά, γκρίζα μαλλιά, σγουρά μαλλιά και καθόλου μαλλιά, μαζί με χαμογελαστά πρόσωπα που περιλαμβάνουν πολλές εκφράσεις. 

Να σημειώσουμε πως ήδη στις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 12.1 έχει διορθωθεί και το ζήτημα που είχε προκαλέσει προβλήματα στη φόρτιση των συσκευών. Καταλήγουμε λοιπόν πως δεν επρόκειτο για ένα hardware αλλά για ένα software bug το οποίο λύθηκε άμεσα από την Apple.  

Η Apple κυκλοφόρησε επίσης τη δεύτερη beta της επερχόμενης έκδοσης MacOS Mojave 10.14.1 στους προγραμματιστές, μία εβδομάδα μετά την διάθεση της πρώτης beta και λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της επίσημης έκδοσης “MacOS Mojave”. 

macos mojave

Το macOS Mojave εισάγει μια νέα μέθοδο εγκατάστασης ενημερώσεων λογισμικού, έτσι ώστε μετά την εγκατάσταση της αρχικής beta έκδοσης με το κατάλληλο προφίλ από το Developer Center, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις επόμενες betas ανοίγοντας τις Προτιμήσεις Συστήματος και επιλέγοντας την "Ενημέρωση Λογισμικού". 

Η επερχόμενη έκδοση 10.14.1 περιλαμβάνει υποστήριξη για το Group FaceTime, ένα χαρακτηριστικό που καταργήθηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου. Το Group FaceTime, το οποίο σας επιτρέπει να συνομιλείτε με έως και 32 άτομα ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης στο iOS 12.1 beta όπως αναφέραμε και πιο πάνω. 

macos mojave

Δεν βρέθηκαν άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά στην πρώτη beta του macOS Mojave, οπότε δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν αλλαγές. Η ενημέρωση ενδέχεται να περιλαμβάνει βελτιώσεις απόδοσης και διορθώσεις σφαλμάτων για ζητήματα που έχουν ανακαλυφθεί μετά την κυκλοφορία της επίσημης έκδοσης Mojave. 

Διαβάστε επίσης: Τα νέα iPhones προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες LTE από το iPhone X αλλά υστερούν σε σχέση με το Galaxy Note 9

Το MacOS Mojave είναι μια σημαντική ενημέρωση που φέρνει χαρακτηριστικά όπως το εκπληκτικό σκούρο θέμα, νέες δυνατότητες για τον Finder, νέα εργαλεία λήψης στιγμιότυπων οθόνης, μία δυνατότητα για εύκολη μεταφορά φωτογραφιών και εγγράφων από iPhone σε Mac και πολλά άλλα.