iOS 12 VS Android Pie: 5 χαρακτηριστικά που κάνουν το iOS 12 να υπερτερεί

iOS 12 VS Android Pie: 5 χαρακτηριστικά που κάνουν το iOS 12 να υπερτερεί
ired.gr

Τόσο η Apple όσο και η Google έχουν έρθει φέτος με το πιο εκλεπτυσμένο OS τους για τις κινητές συσκευές. Το iOS της Apple φαίνεται ωστόσο πιο smooth και ασφαλές. Παρακάτω θα δούμε τα πέντε χαρακτηριστικά που έβαλαν το iOS 12 ένα βήμα μπροστά από το Android Pie.

Έτσι, τι χωρίζει το iOS 12 από το αντίστοιχο Android; Πέρα από τα κομψά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά, αυτό που ξεχωρίζει είναι η απίστευτη ομαλότητα και η υψηλή απόδοση. 

iOS 12 Vs Android 9 Pie: 5 Χαρακτηριστικά που κάνουν το iOS 12 καλύτερο

Γονικός έλεγχος

Αν και το iOS είχε προσφέρει καλύτερο γονικό έλεγχο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Apple τελειοποίησε θα λέγαμε τα εργαλεία ελέγχου με το iOS 12.  Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “Χρόνος οθόνης”, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τη χρήση της συσκευής και να επιβάλλετε περιορισμούς στη χρήση των εφαρμογών. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας παίζει παιχνίδια πάρα πολύ, μπορείτε να το περιορίσετε.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε ιδανικά το απόρρητο και να περιορίσετε το περιεχόμενο. Εν προκειμένω, μπορείτε να αποκλείσετε εντελώς το ακατάλληλο περιεχόμενο και να αποτρέψετε το παιδί σας από την εγκατάσταση ή την πραγματοποίηση μιας αγοράς εντός της εφαρμογής.

χρόνος οθόνης iphone

Ο “Χρόνος οθόνης” σας κρατάει ενήμερους με μια εβδομαδιαία αναφορά σχετικά με τη χρήση της συσκευής σας.

Αν τη χρησιμοποιείτε ως γονέας, θα λάβετε αναφορές για την ώρα που ξόδεψε το παιδί σας χρησιμοποιώντας τη συσκευή. Χρησιμοποιώντας την αναφορά, θα είστε σε θέση να ελέγξετε καλύτερα τη χρήση της συσκευής!

Διαβάστε επίσης: 10 facts που σίγουρα δεν ξέρεις για το iPhone

Εκτός αυτού, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει στην απεξάρτηση από το smartphone μας.

Συντομεύσεις Siri

Οι "Συντομεύσεις" αποδείχθηκαν μεγάλη πρόοδος για τη Siri. Φυσικά, ο προσωπικός βοηθός της Apple δεν είναι τόσο εξειδικευμένος όσο ο βοηθός της Google. Ωστόσο, οι “Συντομεύσεις” μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι υπέρ του πρώτου.

siri συντομεύσεις

Πολλές φορές, θέλουμε να είμαστε σύντομοι με τη Siri, ειδικά όταν είμαστε σε δημόσιους χώρους ή στο σπίτι μας. Με τη συντόμευση, θα χρειαστεί απλώς να πούμε τη μυστική φράση για να καταλάβει ο φωνητικός βοηθός αυτό που θέλουμε να του πούμε. Για παράδειγμα, θέλουμε να παρακολουθούμε την τιμή της μετοχής της Apple. Μπορούμε να ορίσουμε μια συντόμευση όπως "Τιμή" για να αποκτήσουμε άμεση πρόσβαση στην τιμή των μετοχών σε πραγματικό χρόνο.

Υπάρχουν δύο προφανή πλεονεκτήματα από τις συντομεύσεις. Το ένα είναι η ολοκλήρωση κάποιας εργασίας με την ανάλογη ιδιωτικότητα και και το άλλο είναι φυσικά η ταχύτητα που μας προσφέρει.

Κορυφαία διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Η διαχείριση των κωδικών πρόσβασης δεν ήταν ποτέ καλύτερη. Η ανάγκη πολλών για μία ενσωματωμένη κλειδοθήκη είναι πλέον γεγονός από πέρσι. Φέτος, η κλειδοθήκη είδε σημαντικές βελτιώσεις στα πλαίσια του iOS 12.

Με το iOS 12, η ​​Apple έκανε τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης εξαιρετικά απλή υπόθεση. Το iCloud Keychain έχει γίνει πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό, επιτρέποντάς σας να χειριστείτε όλους τους μυστικούς κωδικούς σας με τη βέλτιστη ευκολία. Ακόμη καλύτερα, λειτουργεί επίσης και με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, έτσι ώστε να έχετε την πρόσθετη ευκολία για την διαχείριση όλων των ευαίσθητων κωδικών σας.

κλειδοθήκη iPhone

Για να διασφαλίσετε ότι έχετε την επιθυμητή ασφάλεια, σας προτείνουμε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης που είναι εξαιρετικά δύσκολο να μαντέψετε. Το iOS 12 αποθηκεύει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασής σας στο iCloud Keychain ανεξάρτητα από τον τόπο δημιουργίας τους. Επιπλέον, τους συγχρονίζει σε όλες τις συσκευές σας, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτούς από οποιαδήποτε συσκευή σας. Αυτό είναι που ονομάζουμε απλοποίηση και βελτιστοποίηση ενός χαρακτηριστικού στην πραγματική του μορφή!

Φοβερά Memoji

Ξεκάθαρα, πολλοί εξακολουθούν να βρίσκουν τα Animoji τίποτα περισσότερο από ένα τέχνασμα. Και συμφωνώ μαζί τους σε κάποιο βαθμό. Για να μάθετε πόσο αγαπητό είναι αυτό το “τέχνασμα”, ρωτήστε εκείνους που είναι ερωτευμένοι με τη διασκέδαση μέσω μηνυμάτων.

Αν τα Animoji ήταν εντυπωσιακά, τα Memoji είναι το κερασάκι στην τούρτα! 

memoji iPhone x

Δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο Memoji στο iPhone X που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος στα μηνύματα και στο FaceTime είναι κάτι που… σίγουρα θεωρεί σημαντικό.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως το να έχει κάποιος τη δυνατότητα να διασκεδάζει μέσα από το κινητό του, είναι ένα υποκειμενικά χρήσιμο χαρακτηριστικό. Ωστόσο, για κάποιους απλά είναι μία περιττή λειτουργία, που ακόμα και να μην υπήρχε… δε θα χανόταν και ο κόσμος.

Ευρεία συμβατότητα

Πιστέψτε με, εξακολουθώ να βλέπω αρκετά άτομα που χρησιμοποιούν το θρυλικό πλέον iPhone 5s. Θυμηθείτε πως, κυκλοφόρησε το 2013. Σε σύγκριση με αυτό, υπάρχουν πολύ άνθρωποι που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Galaxy S5. Και οι δύο συσκευές κυκλοφόρησαν σχεδόν την ίδια περίοδο. Ωστόσο το iPhone 5s έλαβε την υποστήριξη από το iOS 12 σε σχέση με το S5 που έχει σταματήσει να λαμβάνει υποστήριξη με τις νέες εκδόσεις του λειτουργικού, εδώ και αρκετά χρόνια.

ios 12 συμβατότητα

Είναι αυτή η ευρεία συμβατότητα που κάνει γενικότερα το iOS αλλά και το iOS 12 ξεχωριστό από τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα. Έτσι, κάποιος που έχει μία παλαιότερη συσκευή iPhone ή iPad, θα μπορεί να απολαύσει τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 12.

Διαβάστε επίσης: Λογισμικό iPhone: 5 πράγματα που το iOS κάνει καλύτερα από το Android

Για τους ανθρώπους που μπορούν να αντέξουν οικονομικά για να αγοράζουν ένα ολοκαίνουριο iPhone κάθε χρόνο, μπορεί να μην φαίνεται πως είναι μεγάλη υπόθεση. Ωστόσο, για όσους δεν μπορούν να πάνε σε ένα νέο iPhone κάθε χρόνο, είναι πράγματι μια τεράστια διαπραγμάτευση.

Ας καταλήξουμε

Αυτά ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά που θέτουν την τελευταία έκδοση του iOS της Apple πιο πάνω από την αντίστοιχη τελευταία έκδοση του Android. Εσάς, ποια είναι η δικής σας άποψη; Περιμένουμε να τη διαβάσουμε κάτω, στα σχόλια.