Τα νέα iPhones προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες LTE από το iPhone X αλλά υστερούν σε σχέση με το Galaxy Note 9

Τα νέα iPhones προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες LTE από το iPhone X αλλά υστερούν σε σχέση με το Galaxy Note 9
ired.gr

Το μόντεμ της Intel, το XMM 7560 LTE στα iPhone XS και XS Max είναι ανώτερο από τα μόντεμ Intel / Qualcomm στο iPhone X, αλλά δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το μόντεμ X20 που χρησιμοποιείται στο Samsung Galaxy Note 9, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από την Cellular Insights και Ookla και που μοιράζονται από το PCMag. 

Η Cellular Insights συνέκρινε το iPhone XS Max της Apple με το iPhone X που ήταν εξοπλισμένο με το προηγούμενο μόντεμ της Intel, με το Samsung Galaxy Note 9 και το Google Pixel 2 χρησιμοποιώντας το κανάλι 20MHz της ζώνης 4, το οποίο χρησιμοποιούν οι Verizon, AT & T, T- Mobile καθώς και αρκετοί Καναδικοί πάροχοι. Οι ταχύτητες λήψης δοκιμάστηκαν σε πλήρη ισχύ σήματος και σε χαμηλότερο σήμα για να προσδιοριστούν οι συνολικές συγκριτικές επιδόσεις. 

lte ταχύτητες iPhone

Σύμφωνα με τα δεδομένα, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ισχυρό σήμα, οι 4x4 MIMO κεραίες στο iPhone XS και XS Max προσφέρουν διπλάσιες ταχύτητες σε σύγκριση με το iPhone X και επίσης βοηθούν στη βελτίωση των ταχυτήτων σε συνθήκες ασθενούς σήματος. Σε σύγκριση με τη Note 9 και το Pixel 2, το iPhone XS Max είναι λίγο πιο αργό, αλλά η διαφορά είναι πιο όλο και πιο μικρή όταν το σήμα γίνεται ασθενέστερο. 

Διαβάστε επίσης: Apple Watch Series 4: Το πιο γρήγορο ρολόι που έφτιαξε ποτέ η Apple (speedtest video)

Σε επίπεδα σήματος κάτω από -120dBm (περίπου μηδέν ή με μία μπάρα λήψης), το iPhone XS Max γίνεται πιο ανταγωνιστικό απέναντι στα τηλέφωνα Android που χρησιμοποιούν το μόντεμ X20, αλλά στο χαμηλότερο σήμα, το modem Qualcomm X20 θέτει εκτός ανταγωνισμού το μόντεμ της Intel στα νέα iPhones. 

lte ταχύτητες iPhone

Τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας που διεξήγαγε η Ookla υποδηλώνουν επίσης ότι το iPhone XS είναι κατά πολύ ταχύτερο από το iPhone X. Κατά μέσο όρο, το iPhone XS προσφέρει ταχύτερες ταχύτητες λήψης κατά 6.6Mb / s σε όλους τους Αμερικανικούς παρόχους και ακόμη καλύτερη απόδοση σε καναδικούς παρόχους με βελτιωμένες ταχύτητες που αγγίζουν τα 20,2Mb / s. 

Η AT & T είναι ο πάροχος στις Ηνωμένες Πολιτείες που φαίνεται να βλέπει τη μεγαλύτερη ώθηση ταχύτητας, ενώ η διαφορά είναι μικρότερη για τις Verizon και Sprint. Τα μοντέλα AT & T και T-Mobile iPhone X χρησιμοποιούσαν μόντεμ της Intel ενώ η Verizon και η Sprint χρησιμοποίησαν μόντεμ της Qualcomm. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τη διαφορά. 

iphone xs

Το Galaxy Note 9 της Samsung με το modem Qualcomm X20 ξεπέρασε το iPhone XS στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ενώ το Galaxy Note 9 προσφέρει μέσες ταχύτητες λήψης 43,2Mb / s με το iPhone XS να κινείται κατά μέσο όρο στα 38,9Mb / s. Τα στοιχεία για τη σύγκριση αυτή συνέλεξε το Ookla κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που περιελάμβανε την 24η Σεπτεμβρίου. 

iphone xs xs max

Παρά τα ευνοϊκά αποτελέσματα σε αυτές τις δοκιμές, πολλοί νέοι χρήστες του iPhone XS και XS Max έχουν παραπονεθεί για προβλήματα συνδεσιμότητας στις νέες συσκευές. Το PCMag εκτιμά ότι αυτό οφείλεται σε προβλήματα με τις πρώτες εκδόσεις του firmware του iPhone XS, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα με τη λήψη σήματος. 

Διαβάστε επίσης: Πρόβλημα στη φόρτιση μερικών iPhone XS και XS Max όταν βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το PCMag δεν μπόρεσε να βρει "τυχόν προβλήματα στο Hardware" που θα εξηγούσαν τα παράπονα των χρηστών, γεγονός που υποδηλώνει πως τα όποια προβλήματα που μπορεί να εντοπίστηκαν, να είναι προσωρινά και να επιλυθούν μέσα από μία ενημέρωση λογισμικού.