Apple Watch Series 4: Το πιο γρήγορο ρολόι που έφτιαξε ποτέ η Apple (speedtest video)

Apple Watch Series 4: Το πιο γρήγορο ρολόι που έφτιαξε ποτέ η Apple (speedtest video)
ired.gr

Το Apple Watch Series 4, που κυκλοφόρησε πριν κάποιες μέρες, διαθέτει ένα νέο dual-core chip S4 που είναι σημαντικά ταχύτερο από το τσιπ S3 της σειράς 3 και, φυσικά, ακόμα πιο γρήγορο από τα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε παλαιότερα μοντέλα Apple Watch. 

Το MacRumors έκανε μία σύγκριση μεταξύ του Apple Watch Series 4 και του αρχικού Apple Watch, τα μοντέλα Series 1, τα μοντέλα της σειράς 2 και το Apple Watch Series 3 για να δούμε πόσο μακριά έφτασε το Apple Watch από τότε που εισήχθη, το 2015. 

Σύμφωνα με την Apple, το τέταρτης γενιάς dual-core chip 64-bit Silicon-in-Package ή SIP chip στο Apple Watch είναι διπλάσια πιο γρήγορο από το τσιπ της προηγούμενης γενιάς, S3. Η βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και η ταχύτητά του επιτρέπουν την καλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας καθώς και αρκετά νέα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την υγεία, όπως οι μετρήσεις ECG. 

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς βλέπουμε από το Mac τα συνθηματικά των Wi-Fi δικτύων στα οποία έχουμε συνδεθεί;

Στη δοκιμή, συγκρίνονται λειτουργίες του Apple Watch όπως η εκκίνηση, το άνοιγμα των εφαρμογών και η ενεργοποίηση της Siri για να φανούν οι διαφορές ταχύτητας μεταξύ κάθε γενιάς. 

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η σειρά 4 ήταν η ταχύτερη, αλλά για πολλές εργασίες, δεν υπήρχαν τεράστιες διαφορές μεταξύ της σειράς 4 και της σειράς 3. 

apple watch series 4

Όταν συγκρίνεται η Σειρά 4 με τη σειρά 2 και πίσω, μπορείτε να δείτε τις εντυπωσιακές βελτιώσεις που έχει κάνει η Apple στον επεξεργαστή κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών. Ενώ το Apple Watch Series 4 χρειάστηκε 40 δευτερόλεπτα για να εκκινήσει, η σειρά 2 χρειάστηκε σχεδόν τέσσερα λεπτά ενώ η σειρά 1 τρία λεπτά και η σειρά 0 πέντε λεπτά. 

Κατά το άνοιγμα των εφαρμογών, δεν παρατηρούμε τεράστια διαφορά μεταξύ της σειράς 3 και της σειράς 4 για τις περισσότερες δοκιμές, αλλά η σειρά 4 είναι πάντα λίγο πιο γρήγορη. Στη σειρά 2 και παλαιότερα, οι εφαρμογές χρειάστηκαν πολύ περισσότερο χρόνο για να ανοίξουν, και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως και με το αρχικό Apple Watch, οι εφαρμογές πήραν υπερβολικά πολύ χρόνο για να ανοίξουν. 

Τι μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε από αυτά; Αντιλαμβανόμαστε πως οι διαφορές στην ταχύτητα ανάμεσα στο series 3 και 4 δεν είναι τόσο τρομακτικές, αν και στο πιο πρόσφατο μοντέλο, όλα θα είναι κάπως πιο γρήγορα. 

apple watch series 4

Ωστόσο, σημαντική διαφορά θα παρατηρήσει κάποιος που θα αναβαθμιστεί από το πρώτο μοντέλο Apple Watch, της σειράς 1 ή της σειράς 2, στο πρόσφατο series 4. 

Κατά τη γνώμη μας, αν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε από τη σειρά 2 ή νωρίτερα στη σειρά 4, κάντε το. Οι αλλαγές ταχύτητας είναι τόσο μεγάλες που η χρήση του Apple Watch Series 4 είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία σε σχέση με αυτή ενός παλαιότερου Apple Watch. 

Διαβάστε επίσης: Hands-On με το νέο χαρακτηριστικό Depth Control των iPhone XS και XS Max

Εσείς έχετε αναβαθμίσει στο Apple Watch Series 4 από ένα παλαιότερο μοντέλο Apple Watch;