Πώς μπορούμε να μετρήσουμε το υψόμετρο στο οποίο βρισκόμαστε χρησιμοποιώντας το iPhone;

Πώς μπορούμε να μετρήσουμε το υψόμετρο στο οποίο βρισκόμαστε χρησιμοποιώντας το iPhone;
ired.gr

Είτε πρόκειται για κάποιες σύντομες περιπέτειες, είτε απλά θέλετε να γνωρίζετε πράγματα όπως το τωρινό σας υψόμετρο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μετρήσετε το υψόμετρο με το iPhone.

Τα iPhones έχουν εντυπωσιακό αριθμό αισθητήρων στο εσωτερικό τους, αλλά δεν υπάρχει μια προεπιλεγμένη εφαρμογή που να έρχεται με το iOS και να δίνει στους χρήστες μετρήσεις υψομέτρου. Έχουμε δοκιμάσει μια ποικιλία εφαρμογών και αυτή που μας άρεσε περισσότερο είναι η δωρεάν εφαρμογή “My Altitude”. 

Πώς λειτουργεί όμως η εφαρμογή;

Αρχικά κατεβάζουμε την εφαρμογή πατώντας εδώ. Στη συνέχεια βρίσκουμε την εφαρμογή στην αρχική οθόνη της συσκευής μας και την ανοίγουμε.

my altitude

Την πρώτη φορά θα μας ζητηθεί να επιτρέψουμε την πρόσβαση της εφαρμογής στην τοποθεσία μας. Μόλις πατήσουμε “Να επιτρέπεται”, θα δούμε την εμφάνιση του υψομέτρου μας.

Διαβάστε επίσης: Ρυθμίστε την “Ώρα ύπνου” και κερδίστε πολύτιμες ώρες… ύπνου

my altitude

Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία NOAA από τα οποία μπορείτε να δείτε το υψόμετρο σε περιοχές όλου του πλανήτη. Αφού κατεβάσετε τα αρχεία, θα μπορείτε να δείτε το υψόμετρό σας, αν βρίσκεστε κάπου στο εξωτερικό και δεν έχετε κάλυψη δικτύου.

my altitude

Μία ακόμη δυνατότητα που μας παρέχει η εφαρμογή είναι αυτή της προσθήκης ενός widget στην αρχική οθόνη. Απλά πηγαίνουμε στα widgets, επιλέγουμε την επεξεργασία και προσθέτουμε το Widget της εφαρμογής.

my altitude

Να σημειώσουμε επίσης πως η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής διαθέτει διαφημίσεις. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές, θα πρέπει να αγοράσετε την πλήρη έκδοση.

Διαβάστε επίσης: 4 συμβουλές για να προστατεύσετε την οθόνη κλειδώματος στο iPhone και στο iPad με το iOS 12

Είδαμε πόσο εύκολα μπορούμε να δούμε το υψόμετρό μας σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρισκόμαστε, μέσα από την εφαρμογή “My Altitude”. Αν εξακολουθείτε να έχετε απορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε κάτω, στα σχόλια.