Έρχεται το πρώτο smartphone με… 10GB μνήμης RAM

Έρχεται το πρώτο smartphone με… 10GB μνήμης RAM
ired.gr

Τα Android smartphone έχουν ήδη “φορτωθεί” με έναν τεράστιο όγκο μνήμης RAM, με ναυαρχίδες που φέρουν από 4GB έως 8GB. Όσο περισσότερη RAM έχει ένα τηλέφωνο, τόσο καλύτερα χειρίζεται τις εφαρμογές και τις όποιες διεργασίες. Μια ποικιλία συγκρίσεων μεταξύ των κορυφαίων τηλεφώνων Android και του iPhone X αποκάλυψε ότι όσο περισσότερη μνήμη RAM έχει μία συσκευή, τόσο πιο πιθανό είναι να κερδίσει το iPhone σε ένα συγκεκριμένο τύπο δοκιμής ταχύτητας. Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone, Oppo, φαίνεται να πιστεύει ότι χρειαζόμαστε περισσότερα από 8GB σε ένα smartphone.

oppo find x

Αυτό μοιάζει με overkill για μια κινητή συσκευή. Αλλά και πάλι, έτσι λέγαμε και για τα 8GB λίγο καιρό πριν.

Το πρώτο τηλέφωνο που διαθέτει 10GB μνήμης RAM θα ​​είναι μια παραλλαγή του Oppo Find X, με μια σχεδόν τέλεια οθόνη με άκρη από άκρη σε άκρη. Είναι το τηλέφωνο με την κάμερα slide-out.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς διαπιστώνουμε αν κάποιος έχει μπλοκάρει τον αριθμό μας στο iPhone;

Μια λίστα με το μοντέλο Find X είναι ήδη διαθέσιμη στην TENAA, τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό ρυθμιστικό φορέα, σύμφωνα με τις εκθέσεις της GizmoChina. Έτσι, η καταχώριση ήταν ήδη εκεί, αλλά ενημερώθηκε για το μοντέλο Find X PAFM00. Μόνο η μνήμη RAM άλλαξε ενώ τα υπόλοιπα παρέμειναν το ίδιο.

oppo find x

Δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει η συσκευή ή αν θα είναι διαθέσιμη σε άλλες αγορές, αλλά αναμένεται οι καταναλωτές να πληρώσουν πολλά χρήματα για αυτή την επιπλέον μνήμη. Η GizmoChina εκτιμά ότι το τηλέφωνο θα κοστίσει 7.999 γιουάν (1.163 δολάρια) στην Κίνα.

Το Find X μπορεί να είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με 10GB μνήμης RAM, αλλά είναι πολύ πιθανό άλλοι κατασκευαστές να δημιουργήσουν παρόμοιες συσκευές. Νωρίτερα φέτος, αποκαλύφθηκε ότι η Asus ήθελε να κάνει μια έκδοση των 10GB μνήμης RAM του πρώτου gaming phone της, με την ονομασία ROG. Το γεγονός είναι ότι η Asus δεν το έκανε επειδή δεν είχε αρκετό χώρο για να χωρέσει την επιπλέον RAM.

oppo find x

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Υποχρεώστε το iPhone να τραβάει φωτογραφίες JPEG αντί HEIC και αποφύγετε προβλήματα συμβατότητας

Μερικές σκέψεις

Αφενός, οι απαιτήσεις των λειτουργικών συστημάτων αυξάνονται διαρκώς. Αυτό σημαίνει πως η όλο και περισσότερη μνήμη RAM μάλλον είναι αναγκαία. Προς το παρόν, έχουμε αμφιβολίες αν τα 10GB RAM είναι ένα trick εντυπωσιασμού, ή αν όντως είναι χρήσιμα σε μία συσκευή. Αυτό μένει να φανεί μετά την κυκλοφορία της συσκευής.