Bug στο App Store εμφανίζει υπερβολικά μεγάλο το μέγεθος των εφαρμογών

Bug στο App Store εμφανίζει υπερβολικά μεγάλο το μέγεθος των εφαρμογών
ired.gr

Το μέγεθος των εφαρμογών είναι ένα επίμαχο θέμα, δεδομένου ότι έχουμε παρατηρήσει μια τάση που θέλει τις εφαρμογές όλο και μεγαλύτερες με το πέρασμα του χρόνου. Οι μεγαλύτερες εφαρμογές είναι “κακές” όχι μόνο επειδή πιάνουν πολύ χώρο στη συσκευή μόλις εγκατασταθούν, αλλά καταναλώνουν επίσης αρκετό χώρο για λήψεις και ενημερώσεις ενώ παράλληλα υπάρχει ένα όριο 150MB το οποίο μπορεί να ληφθεί μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Σύντομα μετά την κυκλοφορία του iOS 12, ορισμένοι χρήστες παρατηρούν ογκώδεις εφαρμογές στο App Store. 

app store iphone

Εάν εξετάσετε την εφαρμογή του Facebook ως παράδειγμα, θα δείτε ότι το App Store αναφέρει το μέγεθος της εφαρμογής στα 519MB. Εάν εγκαταστήσετε την εφαρμογή και εξετάσετε τις ρυθμίσεις αποθήκευσης, θα παρατηρήσετε ότι η εφαρμογή καταλαμβάνει 316MB.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Αποκρύψτε τις αγορασμένες εφαρμογές στο Mac App Store και προστατέψτε τα δεδομένα σας

Αυτό το μέγεθος θα διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, αλλά σίγουρα δεν είναι τα 519MB που αναφέρονται στο App Store.

app store facebook

Το App Store χρησιμοποιεί μια διαδικασία που λέγεται αραίωση της εφαρμογής για να μεταφορτώνει στη συσκευή σας μόνο τον κώδικα και τους πόρους που απαιτούνται για την εκτέλεση της εφαρμογής σε αυτήν. Όταν οι προγραμματιστές υποβάλλουν τις εφαρμογές τους στην Apple, δημιουργούνται διαφορετικά πακέτα για κάθε υποστηριζόμενη συσκευή. Τα πακέτα αυτά είναι συνήθως αρκετά μικρότερα από το πακέτο γενικής χρήσης, το οποίο περιέχει το σύνολο του κώδικα και τους πόρους για όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το App Store αναφέρει το μέγεθος του πακέτου για κάποιες εφαρμογές, αντί να δείξει το μέγεθος του πακέτου για τη συσκευή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Αυτό κάνει το Facebook (και κάποιες άλλες εφαρμογές) να εμφανίζει ένα μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά κατεβάζετε στη συσκευή σας.

iphone x και xs max

Κλείνοντας

Σαφώς η Apple έχει ήδη ενημερωθεί αφού το θέμα είναι γνωστό και ουσιαστικά θα το επιδιορθώσει μάλλον με την επόμενη ενημέρωση. Κρίνοντας από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας με το iOS 12, θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σταθερό λειτουργικό, παρά του ότι βρισκόμαστε στην πρώτη επίσημη  stable έκδοση, στην οποία είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν τέτοιου είδους bugs.

Διαβάστε επίσης: Mac: Επιβολή τερματισμού εφαρμογών - Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία

Όσοι λοιπόν παρατηρήσετε τεράστια νούμερα στο μέγεθος των εφαρμογών που πάτε να κατεβάσετε από το App Store, θα πρέπει να γνωρίζετε πως πρόκειται για bug και όχι για κάποια συνήθη συμπεριφορά. Υπομονή λοιπόν, μέχρι την επόμενη ενημέρωση λογισμικού, στην οποία όπως προαναφέραμε, το ζήτημα θα διευθετηθεί.