Hands-On με το νέο χαρακτηριστικό Depth Control των iPhone XS και XS Max

Hands-On με το νέο χαρακτηριστικό Depth Control των iPhone XS και XS Max
ired.gr

Το iPhone XS Max, iPhone XS και το επερχόμενο XR έρχονται εξοπλισμένα με μια νέα λειτουργία Depth Control, η οποία ενεργοποιείται μέσω αναβαθμίσεων της κάμερας που περιλαμβάνουν έναν νέο επεξεργαστή σήματος εικόνας, έναν βελτιωμένο αισθητήρα και το τσιπ A12 Bionic με τη νέα γενιά του Neural Engine.

Το Depth Control, το οποίο θα δούμε στο παρακάτω βίντεο, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ποσότητα θολώματος στο παρασκήνιο των εικόνων σας στη λειτουργία πορτρέτου, δίνοντάς σας μεγαλύτερο έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Depth Control αφού έχετε τραβήξει μια φωτογραφία πορτρέτου αγγίζοντας την επιλογή "Επεξεργασία" στην εφαρμογή “Φωτογραφίες”. Στο κάτω μέρος της επεξεργασίας, θα δείτε μία νέα ρύθμιση Depth, την οποίο χρησιμοποιείτε για να ρυθμίσετε το θόλωμα ή το βάθος πεδίου της εικόνας.

Διαβάστε επίσης: Εφαρμογές για τη διαγραφή και τη συγχώνευση των διπλοεγγεγραμμένων επαφών στο iPhone

depth control iphone

Σε μια παραδοσιακή κάμερα, ένα μεγαλύτερο aperture σημαίνει περισσότερο θόλωμα φόντου και μικρό βάθος πεδίου, ενώ ένα μικρότερο aperture έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη θόλωση του φόντου. Αυτό το σύστημα είναι που μιμείται η Apple με το Depth Control.

depth control iphone

Εάν είστε νέοι στη φωτογραφία, είναι λίγο περίπλοκο, αλλά ένα μεγαλύτερο aperture αντιπροσωπεύεται από μικρότερο αριθμό, ενώ ένα μικρότερο aperture αντιπροσωπεύεται από μεγαλύτερο αριθμό. Έτσι, στο Depth Control, που κυμαίνεται από f / 1,4 έως f / 16, το f / 1,4 είναι η μέγιστη ποσότητα θολώματος, ενώ το f / 1,6 ουσιαστικά εξαλείφει όλη τη θολούρα φόντου για μια εικόνα που είναι ευκρινής καθ΄ όλα.

depth control iphone

Από προεπιλογή, όλες οι εικόνες με λειτουργία Πορτρέτου στο iPhone XS και XS Max ξεκινούν από το f / 4.5 και από εκεί μπορείτε να μετακινήσετε τη μπάρα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να προσθέσετε περισσότερη ή λιγότερη θόλωση φόντου. Η δυνατότητα ρύθμισης του βάθους πεδίου είναι χρήσιμη επειδή μπορείτε να τροποποιήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε να θολώσετε και μπορείτε να αποθηκεύσετε κάποιες φωτογραφίες που διαφορετικά θα είχαν τις βασικές λεπτομέρειες (όπως οι άκρες των μαλλιών ή της γούνας) θολές από το λογισμικό πορτρέτου της Apple.

depth control iphone

Το Depth Control περιορίζεται σε εικόνες Πορτρέτου που έχουν τραβηχτεί με την εμπρόσθια ή με την οπίσθια κάμερα, γιατί πρέπει να υπάρχει ήδη το θόλωμα για να προσαρμοστεί στην εικόνα. Αυτήν τη στιγμή, η επεξεργασία του βάθους μιας φωτογραφίας περιορίζεται σε εικόνες που έχουν ήδη ληφθεί, αλλά ξεκινώντας από το iOS 12.1, αυτή η δυνατότητα θα υφίσταται και σε πραγματικό χρόνο.

Στο iOS 12.1 beta, όταν τραβάτε μια εικόνα σε λειτουργία πορτρέτου με την εμπρός ή πίσω κάμερα, μπορείτε να αγγίξετε το μικρό "F" στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Depth Control, ώστε να δείτε πόσο περισσότερο ή λιγότερο φαίνεται η θόλωση του φόντου σε πραγματικό χρόνο πριν ληφθεί μια φωτογραφία. Η εφαρμογή "Κάμερα" θα θυμάται επίσης τις προτιμώμενες ρυθμίσεις για το Depth Control από φωτογραφία σε φωτογραφία, ώστε να μπορείτε πάντα να επιλέγετε γρήγορα το βάθος που σας ενδιαφέρει.

depth control iphone

Το Live Depth Control σας επιτρέπει να έχετε την τέλεια γωνία και το τέλειο βάθος για το πορτρέτο που θέλετε να τραβήξετε, ώστε να μπορείτε να κάνετε όλες τις προσαρμογές σας σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς διαγράφουμε μία ταινία - σειρά από το ιστορικό του Netflix;

Τι πιστεύετε για τη λειτουργία Depth Control στο iPhone XS και XS Max; Πείτε μας στα σχόλια.