Πόσο κοστίζει στην Apple το iPhone Xs Max;

Πόσο κοστίζει στην Apple το iPhone Xs Max;
ired.gr

Μετά από τη χθεσινή έκθεση για την τιμή των μέσων αποθήκευσης για το iPhone XS, η TechInsights δημοσίευσε σήμερα την άποψή της για την τιμολόγηση άλλων τμημάτων του νέου XS MAX των 6.5 ιντσών της Apple. Όπως σημειώνει το Reuters, το πιο ακριβό μέρος της συσκευής εξακολουθεί να είναι η οθόνη OLED.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του TechInsights, το iPhone XS Max με τα 256GB κοστίζει 443 δολάρια συνολικά για την αγορά των μερών του αλλά και για τη συναρμολόγηση, σε σχέση με το iPhone X 64GB πέρυσι που κόστιζε 395,44 δολάρια.

iphone xs max

Όσον αφορά την οθόνη συγκεκριμένα, η Apple κατάφερε να εξοικονομήσει χρήματα αυτή τη φορά. Η οθόνη του iPhone XS Max κοστίζει στην Apple 80,50 δολάρια, σε σύγκριση με τα 77,27 δολάρια γι’ αυτή του iPhone X. Αυτό δεν είναι και κάτι τόσο τρομερό όπως πολλοί πίστευαν, αφού η διαφορά είναι μικρή.

Διαβάστε επίσης: Πώς το iOS αποφασίζει σε ποιο ασύρματο δίκτυο θα συνδεθεί το iPhone και το iPad;

Η Apple μπορούσε προφανώς να αφαιρέσει "μερικά εξαρτήματα" που σχετίζονται με το 3D Touch και την φετινή οθόνη του iPhone XS Max. Τα τμήματα που αφαιρέθηκαν ανέρχονται σε περίπου 10 δολάρια με την TechInsights να εξηγεί:

“Η σχετικά μικρή αύξηση του κόστους παρά το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης, οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple φαίνεται να έχει αφαιρέσει ορισμένα εξαρτήματα που σχετίζονται με το λεγόμενο σύστημα 3D Touch, σύμφωνα με το οποίο οι εφαρμογές ανταποκρίνονται διαφορετικά ανάλογα με το πόσο έντονα πιέζουν οι χρήστες την οθόνη.

iphone xs max

Συνολικά, αυτά που αφαιρέθηκαν είναι αξίας περίπου 10 δολαρίων, οπότε αυτή η εκτίμηση περί αξίας των $ 80 θα ήταν περίπου στα $ 90", ανέφερε ο Al Cowsky, ο οποίος επιβλέπει την ανάλυση κόστους στην TechInsights, σε συνέντευξή του στο Reuters. “Είχαν ένα συμβιβασμό στο κόστος, συμπλήρωσε.”

Αναφορικά με άλλα μέρη του iPhone XS Max, το κόστος του μόντεμ για παράδειγμα φέτος είναι ελαφρώς υψηλότερο για την Apple καθώς "μετατοπίζεται" από την Qualcomm στην Intel.

Επιπλέον, ο επεξεργαστής A12 είναι λίγο πιο ακριβός λόγω της νέας τεχνολογίας των 7nm.

iphone xs max

Το περασμένο έτος το teardown του iPhone X αποκάλυψε ότι οι άκρες από ανοξείδωτο ατσάλι του νέου σχεδιασμού ήταν επίσης πολύ ακριβότερες για την Apple. Με το μεγαλύτερο σώμα του iPhone XS Max, μπορούμε μόνο να φανταστούμε ότι συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και φέτος.

Τελικά, τα μέρη και η συναρμολόγηση του iPhone XS Max των 256GB κοστίζουν στην Apple $ 443 - μία τιμή που απέχει αρκετά από τα $ 1.249 για τα οποία η εταιρεία πουλάει τη συσκευή.

Όπως παρατηρούμε κάθε χρόνο, όμως, αυτές οι εκτιμήσεις δεν αφορούν πράγματα όπως την έρευνα, την ανάπτυξη αλλά και το marketing.

iphone xs max

Ο Tim Cook υπερασπίστηκε τις τιμές των iPhone X και iPhone XS, αναδεικνύοντας την πρωτοποριακή τεχνολογία κάμερας και τσιπ, ενώ παράλληλα επισήμανε την γκάμα των iPhones που πωλούνται από την Apple σε κάθε εύρος τιμής.

Κλείνοντας

Η τιμή των νέων συσκευών είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα υψηλή, αν αναλογιστεί κανείς το τι μπορεί να αγοράσει κάποιος με τα ίδια χρήματα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα που μας προσφέρει η Apple είναι όντως εξαιρετικό και για να το επιτύχει έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην έρευνα αλλά και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Διαβάστε επίσης: Instagram guide: Γίνετε αόρατοι στους φίλους σας στο Instagram

Εσείς, ποια άποψη έχετε για τις τιμές των νέων iPhone της Apple; Πείτε μας στα σχόλια.