Όλα όσα δεν είδαμε στο φετινό event της Apple

Όλα όσα δεν είδαμε στο φετινό event της Apple
ired.gr

Η εκδήλωση της Apple επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο iPhone και στο Apple Watch καθώς παρουσίασε το iPhone XS, το iPhone XS Max και το iPhone XR, όπως και τα μοντέλα Apple Watch Series 4. 

Δεν υπήρχε καμία αναφορά στο iPad Pro, στο AirPower ή σε νέα Mac, εάν και γνωρίζουμε ότι τα προϊόντα αυτά βρίσκονται σε ανάπτυξη. Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο event του Σεπτεμβρίου ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι ένα event τον Οκτώβριο δεν πρέπει να μας εκπλήξει. Τα τελευταία χρόνια, όταν σημειώθηκαν νέες κυκλοφορίες Mac και iPad, η Apple πραγματοποίησε μια εκδήλωση iPhone και στη συνέχεια ξεχωριστή εκδήλωση τον Οκτώβριο, το οποίο είναι πιθανό να είναι το φετινό σχέδιο. 

Παρακάτω, αναφέρουμε όλα όσα φημολογούνται ότι είναι στον ορίζοντα και δεν συμπεριλήφθηκαν στη εκδήλωση του Σεπτεμβρίου. 

iPad Pro

φήμες

Η Apple λέγεται ότι εργάζεται πάνω σε νέα μοντέλα iPad Pro που υιοθετούν το σχέδιο του iPhone X με λεπτότερα bezels, χωρίς κουμπί αφετηρίας, με τα iPad να αποκτούν σύστημα TrueDepth Camera που θα επιτρέπει την αναγνώριση προσώπου μέσω της τεχνολογίας Face ID για σκοπούς βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας του χρήστη. 

Ενώ το iPhone XS περιλαμβάνει μια εγκοπή (notch) για την κάμερα TrueDepth, διαρροές των σχεδίων iPad Pro στο iOS 12 beta δείχνουν ότι τα iPad Pro μοντέλα δεν θα έχουν μια εγκοπή, αλλά θα διατηρούν μία λεπτή γραμμή στην κορυφή και στο κάτω μέρος της πρόσοψης. Η Apple επίσης δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει οθόνη OLED για το iPad αυτή τη στιγμή λόγω ζητημάτων κόστους και παραγωγής. 

Οι φήμες δείχνουν ότι τα νέα iPad Pro μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε μεγέθη οθόνης που είναι περίπου 11 και 12,9 ίντσες, ενώ η Apple στρογγυλεύει τις γωνίες παρόμοια με το iPhone SE. Οι γραμμές κεραίας στη συσκευή ενδέχεται επίσης να βρίσκονται στο επάνω και στο κάτω μέρος, όπως και στο iPhone 7.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το φρέσκο και ανανεωμένο Apple Watch Series 4

Οι αναλύσεις που βασίζονται σε διαγράμματα CAD που έχουν διαρρεύσει υποδεικνύουν ότι το iPad Pro έχει μετατοπίσει το Smart Connector από το πλάι της συσκευής στο πίσω μέρος της, αλλά το πώς θα μπορεί να λειτουργήσει αυτό παραμένει άγνωστο. 

Έχουμε ακούσει επίσης ότι τα νέα μοντέλα iPad Pro δεν θα διαθέτουν υποδοχή ακουστικών, καθώς η Apple επιλέγει να απομακρύνει τη θύρα όπως έκανε και στο iPhone, ξεκινώντας από το iPhone 7. 

Mac mini

mac mini

Η Apple λέγεται ότι δουλεύει σε μια ανανεωμένη έκδοση του Mac mini που επικεντρώνεται στους pro χρήστες. Η αναβαθμισμένη συσκευή θα περιλαμβάνει νέες επιλογές αποθήκευσης και επεξεργαστή και, λόγω της εστίασης στους επαγγελματίες χρήστες, θα μπορούσε να είναι πιο ακριβή από τα προηγούμενα μοντέλα Mac mini. 

Δεν υπάρχουν πολλές ακόμη πληροφορίες σχετικά με το Mac mini, αλλά μια προηγούμενη φήμη ανέφερε ότι η νέα έκδοση "δεν θα είναι πια και τόσο μίνι" υπονοώντας σχεδιασμό με μεγαλύτερο μέγεθος για να φιλοξενήσει τα εξαρτήματα του πιο high-end υπολογιστή. 

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα εστιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών, δεν είναι ξεκάθαρο ποια μάρκα chipset θα υιοθετήσει, αλλά η Intel έχει ανακοινώσει φέτος τους επεξεργαστές της 8ης γενιάς, οι οποίοι είναι κατάλληλοι τόσο για επιτραπέζιους όσο και για φορητούς υπολογιστές. Δε θα μας εκπλήξει να δούμε τους νέους επεξεργαστές στον νέο Mac mini "pro". Τα προηγούμενα Mac mini μοντέλα έχουν χρησιμοποιήσει τα ίδια chip με το MacBook Pro 13 ιντσών, αλλά η Apple ίσως σχεδιάζει να επιλέξει πιο ισχυρό επεξεργαστή για ένα μοντέλο Mac mini Pro. 

MacBook Air χαμηλού κόστους

macbook air

Η Apple έχει ένα νέο 13-ιντσών MacBook Air στα σκαριά, το οποίο έχει αποτελέσει αντικείμενο φημολογίας για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. Δεν είναι σαφές αν η Apple σχεδιάζει να τοποθετήσει το μηχάνημα στην οικογένεια MacBook Air ή στην οικογένεια MacBook 12 ιντσών, αλλά ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον επερχόμενο φορητό υπολογιστή μπορούν να συγκεντρωθούν με βάση τα όσα ακούσαμε. 

Τοποθετημένο ως μηχάνημα entry-level χαμηλού κόστους σε μια σειρά προϊόντων της Apple, ο φορητός υπολογιστής θα έχει μέγεθος 13 ιντσών και θα διαθέτει οθόνη Retina. Λέγεται ότι είναι παρόμοιo στο σχεδιασμό με τον τρέχοντα MacBook Air 13 ιντσών, αλλά με πιο λεπτά πλαίσια. 

Δεν είναι απολύτως σαφές για το πώς η Apple θα διακρίνει αυτό το μηχάνημα από το MacBook 12 ιντσών. Εάν προσφέρει οθόνη Retina ή αν το σχέδιο είναι παρόμοιο με το τρέχον MacBook Air, το MacBook 12 ιντσών θα εξακολουθεί να είναι το ελαφρύτερο μηχάνημα της Apple, δικαιολογώντας υψηλότερη τιμή. 

Διάφορες φήμες σχετικά με τις τιμές υποδηλώνουν ότι θα είναι διαθέσιμο στα $ 799 έως και $ 1.200, αλλά η πιο αξιόπιστη πηγή, Bloomberg, πιστεύει ότι θα κοστίσει κάτω των $ 1.000. 

Τα τσιπ Whisky Lake, τα οποία είναι κατάλληλα για μηχανήματα τύπου MacBook Air, ανακοινώθηκαν από την Intel τον Αύγουστο και έτσι η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να προγραμματίσει να τα χρησιμοποιήσει στη νέα συσκευή. 

MacBook 12-ιντσών

macbook

Ανεξάρτητα από το αν το φημολογούμενο νέο μοντέλο 13 ιντσών είναι MacBook Air ή MacBook, η Apple πιθανότατα σκοπεύει να διατηρήσει τη σειρά MacBook 12 ιντσών, αν και ο αξιόπιστος αναλυτής της KGI, Ming-Chi Kuo, δήλωσε πρόσφατα ότι το μηχάνημα 13 ιντσών θα μπορούσε να "αντικαταστήσει τη θέση" του τρέχοντος MacBook 12 ιντσών.

Τα αναβαθμισμένα MacBooks 12 ιντσών θα διαθέτουν τους επεξεργαστές της σειράς Amber Lake της σειράς Y 8ης γενιάς, που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο. Αυτά τα chipset βελτιώνουν τον επεξεργαστή και την μπαταρία, οπότε τα νέα MacBook θα μπορούσαν να προσφέρουν τόσο ταχύτερη απόδοση όσο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. 

Εκτός από τα αναβαθμισμένα chipset της Intel, υπάρχουν λίγες πληροφορίες για το τι άλλο μπορεί να προσθέσει η Apple σε μια ανανεωμένη σειρά MacBook. 

iMac

imac

Δεν έχουμε ακούσει φήμες για iMac τους τελευταίους μήνες, αλλά η Apple ανανεώνει τη σειρά iMac σε τακτική βάση, οπότε μπορεί να υπάρξει αναβάθμιση στα προσεχή σχέδια. 

Εάν τα iMacs ανανεωθούν το 2018, τα νέα μηχανήματα θα μπορούσαν να διαθέτουν αναβαθμισμένους επεξεργαστές Intel της 8ης γενιάς, βελτιωμένες GPU και ίσως την υιοθέτηση του τσιπ T2 που εισήχθη στον iMac Pro και από τότε προστέθηκε στο MacBook Pro. 

AirPower

airpower mat

Δεν είναι σαφές τι συμβαίνει με το AirPower, το εξάρτημα που προορίζεται να φορτίσει το iPhone, το Apple Watch και τα AirPods ταυτόχρονα. Ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 και από τότε η Apple δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτό. 

Το AirPower δεν συμπεριλήφθηκε στην εκδήλωση του 2018 και, στην πραγματικότητα, μετά την εκδήλωση, η Apple κατάργησε βασικά όλες τις αναφορές του AirPower από την ιστοσελίδα της. 

Διαβάστε επίσης: Οι 4 μεγαλύτερες ανακοινώσεις της Apple που είδαμε στο χθεσινό event

Η αναφορά στο AirPower περιορίζεται στη σελίδα των AirPods, όπου η προαιρετική φόρτιση ασύρματης σύνδεσης αναφέρεται ως "αυτή τη στιγμή μη διαθέσιμη". Το AirPower δεν εμφανίζεται σε κανένα άλλο μέρος της ιστοσελίδας. 

Η Apple δήλωσε ότι το AirPower θα έκανε το ντεμπούτο του μέσα στο 2018, οπότε θα μπορούσαμε να το δούμε σε κυκλοφορία οποιονδήποτε από τους επόμενους μήνες.