Αυτό είναι το φρέσκο και ανανεωμένο Apple Watch Series 4

Αυτό είναι το φρέσκο και ανανεωμένο Apple Watch Series 4
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα τη νέα γενιά του πολύ επιτυχημένου έξυπνου ρολογιού της, γνωστό ως Apple Watch. Με τίτλο Apple Watch Series 4, φέρνει μία μεγαλύτερη οθόνη με μικρότερα bezels, όπως είχαμε διαβάσει και στις φήμες, τον προηγούμενο μήνα. Ας δούμε όμως ποιο είναι πραγματικά το Apple Watch Series 4.

Πριν από την εισαγωγή του Series 4, ο Tim Cook υποστήριξε σχετικά πρόσφατα πως το Apple Watch είναι το no1 watch στον πλανήτη. Ο COO της Apple, Jeff Williams, ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για τη συνδεσιμότητα, τα fitness χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά για την υγεία.

apple watch series 4

“Το Apple Watch έχει γίνει ένας φρουρός για την υγεία σας” ανέφερε ο Williams.

Διαβάστε επίσης: iPhone XS και XS Max

Ο Williams μετά αποκάλυψε το Apple Watch Series 4, αναφερόμενος στην κατά 30% μεγαλύτερη οθόνη σε σχέση με τους προκατόχους του κάνοντας λόγο για “λεπτότερο σχεδιασμό”.

Χαρακτηριστικά του Apple Watch Series 4:

  • Νέος σχεδιασμός
  • Μεγαλύτερη οθόνη
  • Νέο UI
  • Ψηφιακή κορόνα με απτικά
  • 2x καλύτερη απόδοση
  • 50% δυνατότερο ηχείο
  • Ηλεκτρικός αισθητήρας καρδιακών παλμών / Εφαρμογή ECG
  • Swimproof
  • Bluetooth 5.0
  • Οπτικό αισθητήρα για την καρδιά

apple watch series 4

Η εμπρόσθια όψη του ρολογιού έχει επανασχεδιαστεί, με σκοπό να φιλοξενεί περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προέρχονται από εφαρμογές όπως η MLB και η Lifesum που είναι τρίτων κατασκευαστών. Η εφαρμογή Breathe απέκτησε επίσης τη δική της όψη για το ρολόι.

Ο Williams αναφέρθηκε επίσης στις δυναμικές προσόψεις που αλληλεπιδρούν μοναδικά με τη μεγαλύτερη οθόνη, όπως η πρόσοψη με το νερό όπου οι φούσκες σκάνε στις γωνίες.

Hardware

Ως προς το Hardware, η ψηφιακή κορόνα επανασχεδιάστηκε με απτική ανάδραση. Επίσης, το ηχείο είναι είναι κατά 50% πιο δυνατό, σύμφωνα με τον Williams.

Όπως είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα, το Apple Watch Series 4 χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή στα 64-bit που προσφέρει έως και διπλάσια καλύτερη απόδοση και ταχύτητα.

Επίσης υπάρχει ένα επόμενης γενιάς γυροσκόπιο, για το οποίο ο Williams είπε πως επιτρέπει στο Apple Watch να ανιχνεύει μία πτώση του χρήστη. Όταν η πτώση ανιχνευτεί, το Apple Watch θα ενεργοποιεί την κλήση έκτακτης ανάγκης. Αν αντιληφθεί πως δεν κινείστε για πάνω από ένα λεπτό, η κλήση θα ξεκινάει αυτόματα.

apple watch series 4

Σχετικά με τις λειτουργίες που αφορούν την καρδιά, το Apple Watch Series 4 πλέον υποστηρίζει και το ECG (ηλεκτροκαρδιογράφημα) - που σημαίνει πως πλέον ανιχνεύεται η ηλεκτρική δραστηριότητα στην καρδιά. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο χρήστης, είναι να βάλει το δάχτυλό του στη ψηφιακή κορόνα. Το εν λόγω χαρακτηριστικό, έχει λάβει την έγκριση από τον FDA.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, Ivor Benjamin, ανέβηκε στη σκηνή για να επαινέσει την Apple για την πολύτιμη προσφορά της.

Ο Williams συνέχισε λέγοντας πως τα δεδομένα του ρολογιού είναι κρυπτογραφημένα και βρίσκονται σε αυτό αλλά και στο iCloud.

Όσο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch Series 4, παραμένει η ίδια με του προκατόχου του και ανέρχεται στις 18 ώρες.

apple watch series 4

Τιμή και επιλογές

  • Αλουμίνιο: Space Grey, silver, black
  • Stainless steel: Gold, polished black, space black

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το iPhone XR

Οι τιμές ξεκινούν από τα $399 για την GPS έκδοση, ενώ αν κάποιος θέλει την cellular έκδοση θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των $499.